• BIST 9524.59
  • Altın 2486.44
  • Dolar 32.5543
  • Euro 34.6727
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

CHP'li Köksal: Ehliyet paraları için 15 lira değil, 50 lira isteniyor

CHP'li Köksal: Ehliyet paraları için 15 lira değil, 50 lira isteniyor
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, ehliyet yenilmenin maliyetinin kamuoyuna açıklandığı gibi 15 lira değil 50 lirayı bulduğunu söyledi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, ehliyet yenilmenin maliyetinin kamuoyuna açıklandığı gibi 15 lira değil 50 lirayı bulduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle Meclis'e soru önergesi veren Köksal, "Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren mevcut ehliyetler, yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek. Bu değişiklik için vatandaştan 15 lira belge bedeli, bir biyometrik fotoğraf, parmak izi ile "sürücü olur" sağlık raporu istenecek." dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın her ne kadar sağlık raporunun aile hekimlerinden tek imza ile alınabileceğini söylemesine rağmen uygulamada farklı olduğunu ifade eden CHP'li vekil, şunları kaydetti: "Aile doktoruna müracaat yapılıyor, kişi dıştan inceleniyor ve risk altına girmemek için, aynı yerde uzman aile hekimi varsa oraya sevk ediyor. Uzman hekim de kişiyi önce dıştan inceliyor. Doktor muayenesine girmeden vezneye yönelip 50 TL yatırıp makbuz alınıyor. Kişinin sigortalı olması bir mana ifade etmiyor."

Türkiye genelinde 25 milyon 972 bin 519 ehliyet sahibi, ehliyetlerini yenilemek için başvurduklarında sağlık raporu almak için 50 lira ödeyeceklerini belirten Köksal, kişi başı 50 lira ödendiği takdirde, sadece sağlık raporlarına verilecek paranın bir milyar lirayı aşması beklendiğini ifade etti.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, "Bu durumda olan insanlar için ne gibi düzenlemeler yapmayı düşünüyorsunuz? Bu yönetmelik çıkarken İçişleri Bakanlığı bu detayları neden açık olarak belirlemedi? Türkiye hudutları dahilinde 25 milyon 972 bin 519 ehliyetli vatandaş olduğu düşünüldüğünde bu yolla elde edilen para Sağlık Bakanlığı tarafından nasıl ve nerede kullanılacak?" diye sordu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim