• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

CHP'li Kara: 34 gazetecinin tutuklu olması utanç verici bir durum

CHP'li Kara: 34 gazetecinin tutuklu olması utanç verici bir durum
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde 34 gazetecinin tutuklu olmasının utanç verici...

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde 34 gazetecinin tutuklu olmasının utanç verici bir durum olduğunu söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Kara, demokrasilerin dördüncü kuvveti kabul edilen basının özgür olduğu sürece gerçek bir demokrasiden söz edilebileceğini, özgür basının teminatının ise gazetecilerin görevlerini bağımsız ve özgür bir şekilde yapabilmeleri olduğunu kaydetti.

Halkın doğru bilgiye ulaşması ve halka gerçekleri açıklama gibi önemli misyonları yüklenen gazetecilerin, ülkede özgür çalıştığını iddia edebilme ve çalışma özgürlüklerinin teminat altında olduğunu söyleyebilmenin mümkün olmadığını vurgulayan Kara, "İktidar partisinin ve yöneticilerinin hoşlarına gitmeyen haberler yapan basın emekçilerinin tehdit, baskı, baskın, yüksek vergi cezaları ve yargı yoluyla sindirilmeye çalışıldığı bir dönemden geçmekteyiz. Oto sansürün gittikçe yaygınlaştığı bir basınla karşı karşıyayız." ifadesini kullandı.

AK Parti iktidarının basın özgürlüğü yolunda attığı "sözde" adımlar nedeniyle bugüne basına yapılan baskıların istibdat dönemlerini aratmayacak noktaya ulaştığının altını çizen Kara, basın özgürlüğü noktasında şunları kaydetti: "Bugün Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül başta olmak üzere toplam 34 gazeteci tutuklu bulunmaktadır. Türkiye uluslararası kuruluşlara göre hapisteki tutuklu gazeteci sayısı ile dünyada ilk 5 ülke arasında yer almaktadır. Böyle bir tabloda İktidar Partisi mensuplarının "Türkiye'de basın özgürdür, basın özgürlüğü kırmızı çizgimizdir" gibi söylemlerinin samimiyeti ise tartışma konusudur. Sırf iktidar partisinin sırlarını açığa çıkarttığı için tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül, gerçekleri halka açıklama görevlerini yerine getirdiler. Halkın gerçekleri öğrenme özgürlüklerini sonuna kadar savunan bu iki gazeteci başta olmak üzere, tüm tutuklu gazetecilerimiz ile tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü bir özgürlük mücadelesi günü olarak kutluyor, çalışma özgürlüklerinin ve basın özgürlüğünün teminat altında olduğu gerçek bir demokraside buluşmayı diliyorum."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim