• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

CHP’li Kadınlardan Öğrenci Sayısı Tepkisi

CHP’li Kadınlardan Öğrenci Sayısı Tepkisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanı Ülker Duran Yavuzoğlu AK Parti İl Başkanı Halil Uluay'ın "Bir şehirdeki öğrenci sayısı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanı Ülker Duran Yavuzoğlu AK Parti İl Başkanı Halil Uluay'ın "Bir şehirdeki öğrenci sayısı il nüfusunun yüzde 20'sini geçmemeli" şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi.

AK Parti İl Başkanı Halil Uluay'ın İl Genel Meclisi Grup toplantısı öncesi sarf ettiği "Kastamonu'daki öğrenci sayısı nüfusun yüzde 20'sini geçmemeli" şeklindeki açıklamalarına tepkiler gelmeye devam ediyor. MHP İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı'nın ardından CHP Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanı Ülker Duran Yavuzoğlu AK Parti İl Başkanı Halil Uluay'ın yaptığı açıklamanın talihsizlik olduğunu söyledi.

Bir kentin gelişmesinde üniversitelerin ayrı bir yerinin olduğunu ifade eden CHP Kastamonu Kadın Kolları Başkanı Ülker Duran Yavuzoğlu, hem eğitim açısından hem de ilin ekonomik yapısı açısından üniversitelerin önemli bir kurum olduğunu söyledi. Özellikle seçim dönemlerinde her ile üniversite kurduklarını deklare eden iktidar partisi mensubu il başkanının yapmış olduğu açıklamanın izahatının olmadığını kaydeden Ülker Duran Yavuzoğlu: "Birkaç yıl öncesine kadar Kastamonu için 50 bin öğrenci hedefi ortaya koyan bir anlayışın geldiğimiz noktada öğrenci sayısı üzerinden açıklama yapmasını doğrusu anlamakta zorluk yaşıyoruz. Sayın il başkanı öğrenci sayısının fazla olmasının kültürel yozlaşmaya yol açacağını ifade ediyor. Oysa öğrenci sayısının fazla olması o ilde yozlaşmaya değil kültürel çeşitliliğe yol açar. Üniversite öğrencilerimiz kültürel çeşitlilik oluşturduğu kadar özellikle küçük esnaflarımız üzerinde önemli bir katma değer oluşturur. Bahsi geçen yozlaşma öğrenci şehri olan Eskişehir'de, Kayseri'de, Erzurum'da, Ankara'da, Karabük'te yaşanmıyor da Kastamonu'da nasıl yaşanıyor? Belki bizim eksiğimiz bulunuyordur. Sayın Uluay bunu açıklar ise biz de bilgilenmiş oluruz" dedi.

Suriye'de iç savaş nedeniyle yaklaşık 3 milyona yakın Suriyelinin Türkiye'nin çeşitli illerinde ikamet ettirildiğine dikkat çeken Yavuzoğlu, "2002 yılından sonra özellikle sınır komşularımız olan Suriye ve Irak'ta yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle binlerce Suriyeli ve Iraklı Türkiye'ye geldi. Savaştan kaçan insanlar Türkiye'nin dört bir köşesine dağıtıldı. Kastamonu'da da resmi rakamlara göre 6 bin yabancı uyruklu kişinin yaşadığı ifade ediliyor. Acaba Kastamonu'da yaşayan 6 bine yakın Suriyelinin veya Iraklının kültürel etkileşime olumlu ya da olumsuz olarak etkisinin olduğunu sayın il başkanı hiç merak edip araştırmış mı? Kültürel yozlaşmayı ülkemizin çeşitli illerinden Kastamonu'muza okumaya gelen öğrencilerimizin üzerine etiket olarak yapıştırıp yabancı uyruklu kişileri bu etiketin dışında bırakmak hangi vicdan ile açıklanır? Sayın il başkanı eğer öğrenci sayısına kota koymak gibi bir çalışma içerisinde ise bu durum Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve Kastamonu Üniversitesi'nin yetkisi arasındadır. AK Parti İl Başkanı Kastamonu'muzun ulaşım, sağlık, işsizlik, tarım ve hayvancılık sorunları ile ilgilense daha iyi olur" diye konuştu.

CHP’li Kadınlardan Öğrenci Sayısı Tepkisi

CHP’li Kadınlardan Öğrenci Sayısı Tepkisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim