• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

CHP’li kadınlardan çocuk istismarına tepki

CHP’li kadınlardan çocuk istismarına tepki
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Kadın Kolları üyeleri, çocuk istismarına tepki amaçlı ülke genelinde eş zamanlı eylem gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Kadın Kolları üyeleri, çocuk istismarına tepki amaçlı ülke genelinde eş zamanlı eylem gerçekleştirdi.

CHP Bilecik İl Başkanlığı'nda toplanan kadınlar çocuk istismarı konusunda basın açıklaması yaparak tepkilerini göstererek, "Çocuk istismarı suçtur" ve "Kadına şiddet suçtur" şeklinde yazıların ciltlendiği kitaplarla da farkındalık oluşturmaya çalıştılar. Ardından basın açıklaması yapan CHP Bilecik Kadın Kolları Başkanı Nurten Bilecikligil, CHP olarak çocuk istismarı suçunun peşini bırakmayacaklarını ifade etti. Bilecikligil, açıklamasının devamında, bu suça ortak olmayacaklarını, takipçileri olacaklarını ve bu suçu önleyecek olacaklarını belirterek, "Kirli zihniyetlerin sessiz, sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz. Çocuklarımız için endişe duyuyoruz. Çocuklarımıza koruyucu bir ortam sağlayabilmek için derhal taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz ve bu taleplerin yasal takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz. Çocuk istismarı ile ilgili kanunlar, mahkemelerin iyi hal indirimi ya da ceza indirimine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmeli. Çocuklarımıza yurt hizmetinin vakıflardan alınarak, devlet eliyle ve denetimli kontrollü bir şekilde verilmesini talep ediyoruz. Tüm yurtlar ve özel eğitim kurumlarının düzenli olarak çok sıkı denetim ve kontrollere tabi tutulmasını talep ediyoruz. Çocuk istismarını öven "6 yaşında çocukla evlenilebilir" gibi çocuk istismarını öven, teşvik edenlere, küçük yaşta evliliği özendirenlere de ağır cezai yaptırımların getirilmesini talep ediyoruz. Hükümeti acil olarak bu tedbirleri almaya çağırıyoruz. Bilinmelidir ki biz kadınlar, çocuklarımız için güvenli ortamlar oluşturuluncaya kadar, çocuklarımızın korunması için konulmuş yasal çerçeve yeniden düzenleninceye kadar, çocuklarımızın istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim