• BIST 9524.59
  • Altın 2488.033
  • Dolar 32.5091
  • Euro 34.7134
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

CHP’li İnce’den Manisa mitingleri

CHP’li İnce’den Manisa mitingleri
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Hayır" mitingleri kapsamında Manisa'nın Saruhanlı, Akhisar, Salihli ve Sarıgöl ilçesinde vatandaşlara seslendi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Hayır" mitingleri kapsamında Manisa'nın Saruhanlı, Akhisar, Salihli ve Sarıgöl ilçesinde vatandaşlara seslendi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce "Hayır" mitingleri kapsamında Saruhanlı, Akhisar, Salihli ve Sarıgöl ilçesinde vatandaşlarla buluştu. CHP'li İnce'ye mitingler sırasında CHP Manisa Milletvekilleri Mazlum Nurlu, Tur Yıldız Biçer, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Balıkesir Milletvekili Namık Öğütcan, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP İl ve İlçe Başkanları ile kadın ve gençlik kolları da eşlik etti.

İlk olarak Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde miting düzenleyen İnce, burada vatandaşlara "Hayır'ı anlattı. İnce, "30 yıldır CHP'nin üyesiyim. 1980 öncesini de bilirim, bugünü de biliyorum. Önceden insanları fişleme diye bir olay yoktu. Vatandaş farklı partilerin mitingine gidip karşı tarafı da dinleyebiliyordu. Ama bugün durum tam tersi. Hiç kimse başka bir partinin mitingine gidemiyor. Çünkü korkuyor. Fişlenmekten korkuyor. Mersin'de konuştuğum bir vatandaş "Korktuğum için kimsenin yanında "Hayır" diyemiyorum ama "kararım evet oyum hayır" diyor" dedi.

"Cumhurbaşkanı partililerle tartışıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hayır" standını ziyaret etmesi ile ilgili değerlendirmeden bulunan İnce, kendisinin bütün partilerin stantlarına giderek başarılar dilediğini belirterek, "Ben ve arkadaşlarım diğer partilerin stantlarına giderek başarılar diliyoruz. Ama karşılığında ne görüyoruz herkes biliyor. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı "Hayır" standına girerek partililerle tartışıyor ve genel başkanımıza yalancı diyor" diye konuştu.

"Evet'te demokrasi kefeni var"

Vatandaşlardan 16 Nisan'da "Hayır" oyu vermelerini isteyen İnce, "'Bunlar Köprü yaptık" diyorlar ya; dünya köprüden değil yapay zekadan, iklim değişikliğinden, gen teknolojisinden bahsediyor. Gelişmiş ülkeler bunlardan bahsederken bizimkiler hala "Köprü yaptık" diyor. Bunlara cevabınızı sandıkta verin. Sandık devletten, pusula devletten, mürekkep devletten sen gel "Hayır" oyunu kullan kurtul illetten. "Evet'te demokrasinin kefeni var" dedi.

CHP'li İnce'den Akhisar'da "Hayır" mitingi

Saruhanlı'nın ardından Akhisar'da miting düzenleyen CHP'li ince, "Evet demeyi düşünenler emin olun ki bir kere okusalar yüzde 1 bile "Evet" çıkmaz. Kuran-ı Kerim'in ilk emri okudur. "Evet" verenlere Kuran-ı Kerim'in emrine uyun, önce bir okuyun diyorum. Okuyun bakalım "Evet" diyecek misiniz? Ben 18 maddeyi 50 kere okudum. Burada terörle mücadele yok. Burada tarımın güçlendirilmesi, çiftçi, ekonomi, gençlerin, ev kadınların hiçbirisi yok. Burada bir adama Türkiye'yi teslim etmek var" dedi.

"Neden evet dediğini anlamak için okuyun"

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum çalışmaları kapsamında Manisa'nın Salihli ilçesine gelerek, Kent Meydanı'nda halka seslendi. CHP'li İnce, "Çıkıp söyledikleri tek şey, var, o da hayır diyenler teröristtir. Hayır diyenlere, başparmağını göstererek terörist diyor. Halbuki başparmağını bize gösterirken, diğer 3 parmak kendisini gösteriyor, ama bunun farkında değil. Referandum da ne evet diyenler, ne de hayır diyenler teröristtir. Hepsi bu memleketin evladıdır. Evet diyenlere tek kelime söylüyorum, neden evet dediğini anlamak için okuyun. Eğer, neden evet demek için okuyanlar, hayır oyu verecektir. Çünkü neden evet denmesi gerektiğini anlatmıyorlar" dedi.

CHP'li İnce daha sonra geçtiği Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde de vatandaşlarla buluşarak "Hayır" oyu istedi.

CHP’li İnce’den Manisa mitingleri

CHP’li İnce’den Manisa mitingleri

CHP’li İnce’den Manisa mitingleri

CHP’li İnce’den Manisa mitingleri

CHP’li İnce’den Manisa mitingleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim