• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

CHP’li İnce’den ’Hollanda’ yorumu

CHP’li İnce’den ’Hollanda’ yorumu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Hollanda'yla yaşanan krize ilişkin, "Kimsenin kuşkusu olmasın, biz hükümetimizin yanında...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Hollanda'yla yaşanan krize ilişkin, "Kimsenin kuşkusu olmasın, biz hükümetimizin yanında oluruz. Hükümet ister AK Partili olsun, isterse MHP'li, isterse Saadet'li olsun hiç fark etmez" dedi.

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Muharrem İnce, 16 Nisan'daki halk oylamasının Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. İnce, "Sayın Başbakan Binali Yıldırım, meydan meydan geziyor ve "anayasa değişikliğine evet deyin, evet derseniz başbakanlık ortadan kalkacak', yani "beni yok edin" diyor. Böyle bir siyasetçi olabilir mi? Eğer evet çıkarsa Binali Yıldırım olmayacak, başbakanlık bitecek. Ben buna çok üzülürüm. Kıyamam ben Binali Yıldırım'a, onun kalması lazım siyasette, onun için ben hayır vereceğim" dedi. İnce, konuşmasına şöyle devam etti:

"Eğer evet derseniz, 400 milyon lira fazladan parayı milletvekillerine vereceksiniz. Vallahi o kadar zenginseniz gidin verin. Ben zaten milletvekiliyim, siz bilirsiniz. Eğer sen kendi elinle, bu fakir millet, "yok kardeşim ben 650 milletvekili istiyorum, yesin o milletvekilleri o güzel maaşı, helal olsun ben de evet veriyorum" diyorsan, sen ver milletvekilleri de çatır çatır yesin. Cumhurbaşkanı devletin başı, parti ile bu kadar iç içe olursa o memlekette huzur olur mu? Olmaz. Seçimde git kime verirsen ver. Ama memleketin tapusunu verme, yarın kimin eline geçeceği belli olmaz. Ben gençliğimde kavga ettiğim ülkücüleri şimdi görüyorum. Bu oyuna gelmiyorlar. Onun için buradan ülkücülere bir alkış istiyorum."

Hollanda'ya yaşanan krize değinen İnce, "Türkiye'nin hükümeti ile Hollanda arasında bir problem olmuş. Kimsenin kuşkusu olmasın, biz hükümetimizin yanında oluruz. Hükümet ister AK Partili olsun, isterse MHP'li isterse Saadet'li olsun hiç fark etmez" dedi.

Muharrem İnce, düzenlediği mitingin ardından Karaman'dan ayrıldı.

CHP’li İnce’den ’Hollanda’ yorumu

CHP’li İnce’den ’Hollanda’ yorumu

CHP’li İnce’den ’Hollanda’ yorumu

CHP’li İnce’den ’Hollanda’ yorumu

CHP’li İnce’den ’Hollanda’ yorumu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim