• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

CHP’li Gürsel Tekin’in ’Küfür Gafına’ AK Parti’den Tepki

CHP’li Gürsel Tekin’in ’Küfür Gafına’ AK Parti’den Tepki
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a yönelik...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a yönelik sözlerine sert tepki göstererek, "Türkiye'nin ana muhalefet partisinin 2-3 numaralı adamına İzmir gibi demokrasinin, hoşgörünün başkenti bir yerde seviyeyi bu kadar düşürmek yakışmamıştır" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in İzmir'de yaptığı dernek ziyaretinde, "Yalakalığın bu kadarına pes. Bürokrasi yüzde 25 zam getiriyormuş. Binali Yıldırım kızmış, yüzde 16 yapmış. Sı.mamış, karnını yırtmış" şeklindeki sözlerini sert bir şekilde eleştirdi. Bu sözlerin ardından bir açıklama yapan Delican, Gürsel Tekin'i İzmir'in siyasi havasını kirletmekle suçladı. Küfürlü sözlerin sarf edildiği toplantının "Eğitim, Sanat ve Doğa Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleşmesinin de manidar olduğunu söyleyen Delican, "Eğitimin ne kadar şart olduğu bir kez daha anlaşılmıştır" diye konuştu. Bülent Delican, "Gürsel Tekin gibiler ne söylerse söylesin. Güneş balçıkla sıvanmaz. Muhalefete tabii ki saygılıyız. Ama birileri muhalefet etmekle küfür etmeyi karıştırırsa, ona haddini bildirmek, seviyesini hatırlatmak da boynumuzun borcudur. Türkiye'nin ana muhalefet partisinin 2-3 numaralı adamına İzmir gibi demokrasinin, hoşgörünün başkenti bir yerde seviyeyi bu kadar düşürmek yakışmamıştır" dedi.

"İZMİR HALKI BUNUN HESABINI SORACAKTIR"

AK Parti İzmir İl Başkanı şöyle devam etti:

"İnternete girdiğinizde Gürsel Bey'in vatandaşlarla nasıl konuştuğunu görüyorsunuz. Galiz küfürlü konuşmalarına kamuoyu olarak alışığız. AK Parti İzmir teşkilatı olarak doğrusu İzmir'deki bu küfürlü konuşmasına da şaşırmış değiliz. Bizi şaşırtan Gürsel Tekin seviyeye bu denli düşürürken, İzmir'in yapısını, dokusunu çok iyi bildiğini zannettiğimiz CHP'nin çiçeği burnunda il başkanı Alaattin Yüksel'in tutumudur. Tekin, İzmir'in ve Türkiye'nin ulaşım altyapısında devrim niteliğinde dokunuşlar yapan Sayın Bakanımız hakkında ağza alınmayacak küfürler sıralarken, İzmir'in çiçeği burnunda il başkanı Yüksel'in bu küfürleri olağan karşılayıp, komik bir espri yapılmış gibi gülmesidir. Bu vesileyle Sayın Yüksel'i de uyarıyorum. İzmir'in siyasi havasını kirleten Gürsel Tekin gibileri bu kentte konuşturmaya devam ederlerse, İzmir halkı bunun hesabını kendilerinden soracaktır."

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ile İzmir Eğitim Doğa ve Sanat Derneğini ziyaret etti. Ziyarette Tekin, Yüksel ile konuşurken, köprü ve otoyol zammında bürokratların talep ettiği yüzde 25'lik zammı çok bulan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile ilgili büyük bir gaf yaptı. Tekin, "Yalakalığın bu kadarına pes. Bürokrasi yüzde 25 zam getiriyormuş. Binali Yıldırım kızmış, yüzde 16 yapmış. Sı.mamış karnını yırtmış. Tövbe estağfurullah" diye konuşmuştu.

CHP’li Gürsel Tekin’in ’Küfür Gafına’ AK Parti’den Tepki

CHP’li Gürsel Tekin’in ’Küfür Gafına’ AK Parti’den Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim