• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

CHP'li Gürsel Tekin'den çarpıcı iddia

CHP'li Gürsel Tekin'den çarpıcı iddia
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Taksim Gezi Parkı'nın yeniden belediye bütçesine alınmasının bir oyun olduğunu söyledi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, milletvekilleri ve partililer Taksim Gezi Parkı girişinde basın açıklaması yaptı. Türkiye genelinde olayların çıktığı özellikle 6 – 7 Eylül’den sonra ortaya çıkan Güvenlik Yasası tartışmasını hatırlatan Gürsel Tekin, “Bu güvenlik yasası 6 – 7 Eylül olaylarından kaynaklanmış bir yasa değil. Bu yasanın temeli Gezi Parkı’dır. Sıkışmış bir iktidar içeride, dışarıda, ekonomik sıkıntı dahil olmak üzere 17-25 Aralık yükü sırtında, bir çok sorunlar sırtında. Bütün bu sorunları aşmanın bir tek yolu var, Gezi Parkı. Gezi Parkı’nı kullanarak seçim sürecini götürmek istiyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz. Başta Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, şerefli, namuslu basın mensuplarımız, gazetelerimiz, televizyonlarımız ve yurttaşlarımız asla ve asla buna izin vermeyecek ve bu kirli oyunun bir parçası olmayacağız. Yenilmişlik duygusunun rövanşını almak için bunları yapıyorlar. Bütün bu 5 aylık süreci bir gerilim süreci içinde götürmek istiyorlar. Bunun da adresi Gezi Parkı ve Gezi süreci olacak” diye konuştu. 

‘EĞER VİCDANINIZ VARSA BU KİRLİ OYUNU BOZUN’

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslenen Tekin, şöyle devam etti: “Gazze’deki çocuk nasıl melekse burada hayatını kaybeden Berkin’de o kadar melektir. Bu melekler gece rüyalarınıza girecek Davutoğlu. Eğer vicdanınız varsa bu kirli oyunu bozmanız lazım. Aksi taktirde bu oyunun içinde boğulur gidersiniz. Sayın Topbaş’ın bir açıklaması var. Yargının kararını bekleyecekmiş. Bu güne kadar yüzlerce yargı kararına rağmen ne yazık ki bir tanesi uygulanmadı ve çeşitli oyun ve planlamalarla bunların hepsinin nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz. Gerekirse referandum yaparız demiş. Siz İstanbul’da 200’e yakın AVM için referandum yaptınız mı? 

Damatlarınıza, çocuklarınıza, kızlarınıza plan tadili yaparken referandum olarak sordunuz mu? Sakın ha özellikle bu Gezi Parkı olayındaki 100 binlik planınızda var mı Sayın Topbaş? Siz anayasa diye tanıttınız. Anayasa diye tanıttığınız 100 binlik planınızda bu kirlilik var mı? Talimatlarla bunları planlarınıza alıyorsunuz, şimdi İstanbul halkına şirin gözükeyim diye gerekirse referandum yaparız. Eğer referandum yapacaksanız İstanbul’un tamamındaki kirli planlarınızın tamamını, (Taksim Meydanı) burayı bir referanduma tabi tutalım. Kim bu şahıs? Burayı vermiş olduğunuz ihalenin sahibi kim? Bunu referanduma tabi tutalım. Milletvekillerinizin, damatlarınızın, çocuklarınızın plan tadillerinin tamamını referanduma götürelim. Hayır o işinize gelmez.” 

‘5 AYLIK SÜREÇ İÇİN POLİSE 60 MİLYARLIK GAZ ALINDI’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin sonuna kadar bu mücadele vereceğini belirten Tekin, “Demokrasi ve özgürlük konusunda bedenlerimizi ortaya koyarız. İnanıyorum ki Sayın Davutoğlu benim ne söylediğimi, 100 binlik planın içinde dönen kirliliklerin tamamını Sayın Davutoğlu’na da mektup olarak göndereceğim. Buna rağmen önlemini almazsa bütün bu olup bitenlerin suç ortağı olarak ilan etmek isteyeceğiz. 

Önümüzdeki 5 aylık seçim sürecini Gezi Parkı gerilimiyle götürmek istiyorlar. Bunun işaretlerini de biliyorsunuz. Bu 5 aylık süre içerisinde polis kardeşlerimizin kullanabileceği 60 milyara yakın gazın alındığını da özellikle sizlerle paylaşmak istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, Taksim Meydanı’nı yeniden rant ve imara açtırmayacaklarını söyledi. 

Basın açıklamasının ardından Gezi Parkı’nda çay içen CHP’liler daha sonra buradan ayrıldı. (CİHAN)

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim