• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

CHP’li Gençlerden, Büyüklere Örnek Kongre

CHP’li Gençlerden, Büyüklere Örnek Kongre
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kongresi, tartışmaların gölgesinde geçerken, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi'nde ise dostluk rüzgarları...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kongresi, tartışmaların gölgesinde geçerken, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi'nde ise dostluk rüzgarları esti. Aday olan Sinan Sarıküse ve Tarık Akbaba, hem birbirlerinin konuşmalarını alkışladı, hem de konuşmaların ardından kucaklaştı.

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde düzenlenen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi'nde, Sinan Sarıküse ve Tarık Akbaba yarışacak. 4 adayla başlayan kongrede, Tuğce Onbaşı, Sinan Sarıküse lehine, Melih Tıraş da Tarık Akbaba'nın lehine yarıştan çekildi. Kongrede, il başkanlığı için yapılan kongrenin aksine dostluk havası hakimdi. Aday olan Sinan Sarıküse ve Tarık Akbaba, birbirlerinin konuşmalarını alkışlarken, konuşmaların ardından kucaklaştı. Gençlerin örnek tablosu, salonu dolduran partililer tarafından ayakta alkışlandı. Geçen hafta kongrede yaşanan tartışmalara değinen aday Sinan Sarıküse, "1 hafta önce kavgaya tutuşan büyüklerimizi gördük. Biz kavgaya ve şiddete karşıyız. Sizler bize örnek olamayacaksınız" dedi.

"ARKADAŞLARIMIZA TEHDİTLER GELİYOR"

Partililerin yaptığı konuşmaların ardından kürsüye ilk çıkan aday Tarık Akbaba oldu. Akbaba, şu ifadeleri kullandı: "Rezidanslarda, saraylarda yaşayanların adayı değilim. Ben işçilerin, emekçilerin, siz gençlerin adayıyım. Ben ve yoldaşlarım Gültepe'den, Güzeltepe'den, Limontepe'den, Bakırçay'dan yola çıktık. Burjuvaların tetikçiliğine soyunanlara bu kongrede izin vermeyeceğiz. Kapalı kapılar ardında gençleri dizayn edenlerin oyununu bozacağız. Bir de bize parti içinde, delegelere yapılan baskılar var. Bu partide bunları bitirmek bizim boynumuzun borcu. Arkadaşlarımıza tehditler geliyor. "Tarık Akbaba'ya oy vermeyin" diyorlar. Çünkü Tarık Akbaba bu partide kimsenin kuklası değil. Tarık Akbaba bu örgütün çocuğudur. Bu insanlara sesleniyorum; biz bu güne kadar kimsenin önünde boyun eğmedik. Biz gençlerin doğrusu neyse onu savunduk."

"KAVGAYA TUTUŞAN BÜYÜKLERİMİZİ GÖRDÜK"

Akbaba'nın ardından konuşma yapan diğer aday Sinan Sarıküse ise birlik ve beraberlik mesajı verdi. Sarıküse şöyle konuştu: "Bugün "kazanmak" ya da "kaybetmek" kelimeleri tarihe gömülecek. Burada sadece bir bayrak yarışının olduğu bilinciyle Tarık kardeşimizle, İzmir örgütümüzle sizlerin karşısındayız. Bu onurlu görevi bir dönem önce bende yerine getirdim. Ön seçimi savunduk, ön seçime girdik. Kendimizi partiye teslim ettik. Bu örgüt 81 tane aday adayı içinde bize 18. sırada 4 bin üzerinde oy verdi. Buradan herkese teşekkürü bir borç bilirim." CHP İzmir İl Kongresi'nde yaşanan kavgalara da değinen Sarıküse, "1 hafta önce kavgaya tutuşan büyüklerimizi gördük. Biz kavgaya ve şiddete karşıyız. Sizler bize örnek olamayacaksınız. Biz bugünkü güzel ortamı gerçekleştirdik ve bunu böyle sürdüreceğiz" diye konuştu.

CHP’li Gençlerden, Büyüklere Örnek Kongre

CHP’li Gençlerden, Büyüklere Örnek Kongre

CHP’li Gençlerden, Büyüklere Örnek Kongre

CHP’li Gençlerden, Büyüklere Örnek Kongre

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim