• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

CHP’li Eski Belediye Başkanı Macit Özcan’ın Yargılanmasına Devam Edildi

CHP’li Eski Belediye Başkanı Macit Özcan’ın Yargılanmasına Devam Edildi
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde, CHP'li eski Başkan Macit Özcan döneminde bazı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla açılan davanın ikinci...

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde, CHP'li eski Başkan Macit Özcan döneminde bazı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması bugün yapıldı. Toplam 48 sanığın tutuksuz yargılandığı davada, Macit Özcan duruşmaya katılmazken, avukatı aracılığıyla imzada ve evrakta sahtecilik yaptıkları iddiasıyla 4 polis hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bir önceki Başkanı Macit Özcan döneminde, bazı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla başlatılan davanın ikinci duruşması Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Duruşmaya, davanın baş sanıklarından Macit Özcan katılmazken, bazı sanıklar ve sanık avukatları katıldı.

Duruşmada, Macit Özcan'ın avukatı Ali Mahir Başarır, imzada ve evrakta sahtecilik yaptıkları iddiasıyla 4 polis hakkında suç duyurusunda bulunurken, bazı sanıklar da savunmalarını yaptı. Öte yandan, bazı sanıkların avukatları ise kefalet ücretlerinin iadesini talep etti.

SAVCI, YAKALAMA KARARI İSTEDİ

Duruşmanın savcısı ise sürpriz bir mütalaayla aralarında Özcan'ın da bulunduğu 7 kişi için yeniden yakalama kararı çıkarılmasını istedi. Mütalaasında, sanıkların paralel devlet yapılanmasını kullandıklarını ileri süren savcı, sanıkların soruşturmaya konu delillerin paralel devlet yapılanması kapsamında yasa dışı biçimde elde edildiğini öne sürmelerinin, her benzer soruşturmada suçtan kurtulma vesilesi gibi kullanılmak istendiğini kaydetti. Savcı, bunun hukuki gerekçe olarak kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.

Savcı, hükmün infazından kaçınmaları ihtimali, yargılanmanın sonuçsuz kalabilme olasılığının bulunması, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalabileceği gerekçesiyle sanıklardan Macit Özcan, Abbas Sayılır, İlker Özcan, Erol Avgören, Tolga Avgören, Metin Akray ve Cengiz Akray hakkında yakalanma kararı çıkarılmasını, bu talep reddedilirse yurt dışı yasağı getirilmesini istedi.

Cumhuriyet savcısının talebini reddeden mahkeme heyeti, sanık avukatlarının kefalet ücretlerinin iadesi isteklerini de kabul etmedi. Duruşma, 1 Temmuz 2016 tarihine ertelendi.

"MAHKEME HEYETİ YERİNDE BİR KARAR VERDİ"

Duruşmanın ardından Mersin Adliye Sarayı bahçesinde gazetecilere açıklama yapan Macit Özcan'ın avukatı Ali Mahir Başarır, cumhuriyet savcısının mütalaasını "sürpriz" olarak niteledi. Mahkeme heyetinin, savcının talebini reddederek yerinde bir karar verdiğini belirten Başarır, 48 sanık hakkında da ilk duruşmada adli kontrol hükümlerinin kaldırıldığını söyledi. Bunun üzerine sanıkların gelip ifadelerini verdiklerini dile getiren Başarır, ancak cumhuriyet savcısının bir duruşma sonra yakalama kararı istemesinin, insanların adalete olan inancını ve güvenini sarstığını öne sürdü.

"MAHKEME CİDDİ BİR KARAR VERMEK ZORUNDA"

Mersin'de bir süre önce başlayan FETÖ/PDY davasının kendi davalarıyla bağlantısı olup olmadığı sorusuna da yanıt veren Başarır, FETÖ/PDY davasında çıkacak kararın kendi davalarını da etkileyebileceğini ifade etti. Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ/PDY davasının bir suç örgütüne yönelik olduğunu belirten Başarır, sanıkların bu davada ceza alacaklarını, almaları gerektiğini söyledi. Mahkemenin ciddi bir tercih yapmak zorunda olduğunu vurgulayan Başarır, "Başbakan ve Cumhurbaşkanı da o davaya müdahil oldu ve dilekçe verdi. Mersin'de binlerce insan dinlendi, yatak odaları, büroları dinlendi, özel görüntüleriyle şantajlar yapıldı. Bu sebeple Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyanın bizim dosyamızı etkileyeceğini düşünüyorum. Mersin Adliyesi bir karar verecek ya paralel ceza alacak ya da bu dosyadaki insanlar cezalandırılmak adına paralel korunacak" diye konuştu.

Başarır, müvekkili Macit Özcan'ın en kısa sürede beraat edeceğine emin olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: "Müvekkilim suçsuzdur, hiçbir suçu yoktur. Mersin'dedir, adaletin karşısındadır, zaten mahkemede duruşmalarda verase çıkarttı. Kısa bir süre sonra karara çıkıp, 3 dönem bu memlekete hizmet etmiş Sayın Macit Özcan'ın beraat edeceğinden eminim."

CHP’li Eski Belediye Başkanı Macit Özcan’ın Yargılanmasına Devam Edildi

CHP’li Eski Belediye Başkanı Macit Özcan’ın Yargılanmasına Devam Edildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim