• BIST 9524.59
  • Altın 2494.349
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.7565
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

CHP’li Eski Belediye Başkanı Macit Özcan Hakim Karşısında

CHP’li Eski Belediye Başkanı Macit Özcan Hakim Karşısında
Mersin'de ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla dönemin CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın da aralarında bulunduğu 48 kişinin...

Mersin'de ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla dönemin CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın da aralarında bulunduğu 48 kişinin yargılanmasına başlandı.

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuksuz yargılanan Macit Özcan avukatları ve kardeşleriyle birlikte geldi. Sabah saatlerinde başlayan duruşmada ifade veren Özcan, "İhale mevzuatı ve buna ait işlemleri, İhale Komisyonu yürüttü. Fesat yok. Müfettişler dosyaları inceledi. İhalelerin doğru yapıldığına dair tutanaklar elimizde. Bilirkişiler de, "Fesat yok. Kamu zararı yok" demişler. İhalelerde buluşmalar ve yemek yemeler olabilir. Ben örgüt başı değilim, belediye başkanıyım" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin muhalif bir partiye geçmesiyle belediyede yapılan incelemelerin arttığını öne süren Özcan, "Muhalefet olunca en çok incelenen belediye biziz. Belediye muhalif partide olduğu için 3 ayda bir müfettişler inceleme yaptı. Raporlarda, "Herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. İhale yasalara uygundur" deniliyor. Bilirkişi raporunda da ihalenin uygun yapıldığı görülmüştür. İhalelerde sorun olsa Mülkiye Başmüfettişleri, "Sıkıntı var" deyip, soruşturma açarlardı. Örgüt lideri değilim" ifadelerini kullandı.

Mahkemedeki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Özcan, "Bize atılan iftiraların yanlış olduğunu göreceksiniz. Örgüt ve anlatılan olay söz konusu değildir. Suçlamaları kabul etmiyorum. İhaleye fesat karıştırmak yok. Bilirkişiler polislere şantaj yapıp, "Aleyhimizde rapor düzenlemezseniz, sizin hakkınızda soruşturma açarız" demiştir. İspatlayamam ama duyduk. Daha sonra Akdeniz Üniversitesi'nin hazırlamış olduğu raporda müteahhit firma alacaklı çıktı. 2012 yılından beri arkamıza polis arabasının takıldığını hissettik. Fiziki takip ve dinleme yapılmış. Önce yasal olmayan dinlemeler yapıyorlar. Sonra hakim kararı ile 28 günlük dinleme yapılmış ve "Bir şeye rastlanılmamıştır" diye rapor tutulmuş. Niye dinlendiğimizi bilmiyoruz. Ailemle ilgili 300'e yakın dinleme kararı alınıyor. Bu dinlemeler yasal değil. Bu dinlemelerin gazetecilere ve rakiplerimize dağıtıldığını düşünüyoruz. Bunları seçim öncesi aleyhimde kullanıldı" şeklinde konuştu.

"MAĞDURUZ, SİYASİ LİNÇ VAR"

"Ben ve arkadaşlarım linç edildik" diyen Özcan, şöyle devam etti:

"15 yıl çalıştım büyük emeğimiz var. Ailem, ben ve arkadaşlarım psikolojik tedavi görüyor. "Paralelle mücadele edeceğiz" diyen teşkilat, yapılan yasa dışı dinlemeleri sizin önünüze koyuyor. Biz mağduruz. Siyasi linç ediliyoruz. Bunlar politiktir."

Özcan'ın avukatı Ali Mahir Başarır ise Özcan'ın dosyasının mevcut dosyadan ayrılmasını ve müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini istedi.

Duruşma, diğer sanıkların dinlenmesiyle sürüyor.

CHP’li Eski Belediye Başkanı Macit Özcan Hakim Karşısında

CHP’li Eski Belediye Başkanı Macit Özcan Hakim Karşısında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim