• BIST 9571.12
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

CHP’li Eren Erdem: Erdoğan’dan özür bekliyorum

CHP’li Eren Erdem: Erdoğan’dan özür bekliyorum
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem, bir basın toplantısı düzenleyerek hakkındaki iddialara cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem, bir basın toplantısı düzenleyerek hakkındaki iddialara cevap verdi. Erdem, "Hiçbir konuşmamda devletin IŞİD'e sarin gazı verdiğini söylemedim" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür beklediğini belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, hakkındaki iddialara basın açıklaması yaparak cevap verdi. "Vatana ihanet" ettiği suçlamasıyla karşı karşıya kaldığını kaydeden Erdem, "Şahsımla alakalı çok yoğun bir şekilde ağır ithamlar, saldırılar, ifadeler yer alan yazılar yazılıyor. Gerek havuz medyası gerek hükümet organları çok sert ve töhmet altında bırakan yaklaşımlarla bir linç kampanyası yürütüyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Sen nasıl olur da bu devleti Suriye gibi katil Esed'in başında olduğu bir terör devletine sarin gazı vermekle suçlayabiliyorsun?" eleştirilerine cevap veren Erdem, şöyle konuştu: "Sarin gazı konusunda basın toplantısı düzenledim ve Meclis kürsüsünde konu hakkında konuştum. Konuşmalarımda hep şunu söyledim, iddianamede yer aldığı gibi dedim. Bu iddianameye göre Türkiye'den birileri Avrupa'dan sarin gazi yapımında kullanılan malzemeler temin etmiş. Bunun üzerinden de sevkiyatı sağlamak adına çalışmışlar ve tutuklanmışlar. Birilerinin söylediği gibi Türkiye Cumhuriyeti'ni suçlayacak hiçbir husus yok."

'ERDOĞAN'DAN ÖZÜR BEKLİYORUM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Erdem, şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanı, AKP'li milletvekilleri; benim eğer varsa böyle bir cümlemi çıkartırsınız ortaya koyarsınız. Çıkarmıyorsanız derhal Cumhurbaşkanı'ndan özür bekliyorum. "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, IŞID'e sarin gazı vermiştir?" böyle tek bir cümle var mıdır? Verdiğim demeci dinlemişler midir? O demecin neresinde benim AKP hükümetinin sarin gazı verdiği şeklinde bir cümlem yer almaktadır. Böyle bir ifadem yoktur, bu tamamen çarpıtma ve yalandır. Hiçbir demecimde AKP'nin IŞİD'e sarin gazı verdiğini söylemedim. Ben böyle bir şey dediysem istifa ederim. Ama demediysem Cumhurbaşkanı müfteridir, Eren Erdem'i hedef haline getirme adına bir provokasyonun örgütlenmesinde rol oynamıştır. Kendisi hakkında bu ifitrayı attığı için manevi tazminat davası açacağım."

'İSLAMCI YAZARDAN ALINTI YAPTIM'

Sosyal medyada kendisi hakkında paylaşılan bir tweete de açıklık getiren Erdem, şunları söyledi: "Bir twit atılıyor, sadece yazı bölümü var ama saat ve tarih bölümü kesilmiş. Orada "Türkiye ile İran savaşırsa, İran'dan yana olurum" diyor. 2011 yılında İstanbul'da Doğu Konferansları yapılıyor ve bende konuşmacıyım. Bir İslamcı yazardan alıntı yapıyorum. Konuşma içerisinde Bir yazarın bu sözünü alıntı yapıyorum. Ancak ben söylemişim gibi algılatarak bir itibar suikastı yapılıyor."

CHP’li Eren Erdem: Erdoğan’dan özür bekliyorum

CHP’li Eren Erdem: Erdoğan’dan özür bekliyorum

CHP’li Eren Erdem: Erdoğan’dan özür bekliyorum

CHP’li Eren Erdem: Erdoğan’dan özür bekliyorum

CHP’li Eren Erdem: Erdoğan’dan özür bekliyorum

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim