• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

CHP'li Dudu: İsrail'le yeniden kardeş olmak ihanettir

CHP'li Dudu: İsrail'le yeniden kardeş olmak ihanettir
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dış İşleri Komisyonu üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Gazze ablukasının ortadan...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dış İşleri Komisyonu üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Gazze ablukasının ortadan kalkmadan İsrail'le yeniden kardeş olmayı ihanet olarak niteledi.

Dudu; "'One minute" diyerek İsrail'e söylemediğini bırakmayan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP bugün yeniden İsrail'e sarılmak durumunda kalmıştır. Gazze'deki abluka ortadan kalkmadan İsrail'le yeniden kardeş olmak ihanettir. Bunu herkesin böyle bilmesini istiyorum." dedi.

CHP'nin 24. Kahramanmaraş il kongresi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlendi. İki adayın yarıştığı kongreye, TBMM Dış İşleri Komisyonu üyesi ve CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da katıldı. Kongreye başkanlık eden Dudu, adaylar Esat Şengül ve Ünal Ateş'i tebrik etti. Kongre öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Dudu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti hükümetinin dış politikasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2009 yılında Davos zirvesinde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile arasında geçen "One minute" tartışmasını anımsatan CHP'li vekil, şunları dile getirdi: "Bunun yanında özellikle dış politikada AKP hükümetinin mezhep eksenli dış politikası Türkiye'yi bir bataklığa sürüklemiş durumdadır. Sadece mezhep eksenli politikayla önce Suriye ne yazık ki; AKP'nin yanlış politikasının da sonucu olarak kan gölüne dönmüştür. Irak'ta yaşananlar ortadadır. Stratejik derinlik diye çıktıkları yol bir stratejik rezilliğe dönüşmüştür. Bu yalnızlığın sonucu olarak "One minute" diyerek İsrail'e söylemediğini bırakmayan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP bugün yeniden İsrail'e sarılmak durumunda kalmıştır. Gazze'deki abluka ortadan kalkmadan İsrail'le yeniden kardeş olmak ihanettir. Bunu herkesin böyle bilmesini istiyorum."

"GÜNEYDOĞU'DA YAŞANANLAR"

AK Partinin Güneydoğu'da 2008 yılından bu yana uyguladığı yanlış politikalar sonucu bölgede hendek savaşı yanşandığına dikkat çeken Mevlüt Dudu, "Bugün, Güneydoğu'da artık hendek savaşı diyoruz; inanılmaz şeyler oluyor. AKP 2008'den bu yana özellikle uyguladığı yanlış politikayla, Oslo görüşmelerinden itibaren adeta bir politik savruluş içindedir. Adına çözüm süreci dedikleri ve bizimde Cumhuriyet Halk Partisi'nin de zaman zaman eleştirilmemize neden olan süreç bugün Türkiye'yi hangi noktaya getirmiştir herkes görüyor." diye konuştu.

Türkiye'nin, mezhep eksenli yürütülen dış politika sonucu Ortadoğu'da bataklığa sürüklendiğini belirten CHP Hayat Milletvekili, "Özellikle dış politikada AKP hükümetinin mezhep eksenli dış politikası Türkiye'yi bir bataklığa sürüklemiş durumdadır. Sadece mezhep eksenli politikayla önce Suriye ne yazık ki; AKP'nin yanlış politikasının da sonucu olarak kan gölüne dönmüştür. Irak'ta yaşananlar ortadadır. Stratejik derinlik diye çıktıkları yol bir stratejik rezilliğe dönüşmüştür." ifadelerini kullandı.

"AYIYLA DANSA KALKTILAR, AYININ YORULMAYA NİYETİ YOK"

Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizini Rus atasözü vererek özetleyen Dudu, sözlerini şöyle tamamladı: "Rus uçağının düşürülmesiyle karşı karşıya olduğumuz tablo çok vahimdir. Olayın Türkiye ekonomisine, dış politika yanlışlarının Türkiye ekonomisine çok olumsuz katkıları vardır. Rusya krizi bu olumsuz katkıları ikiye belki de üçe, dörde katlamıştır. Ortadoğu'ya olan ihracatımız zaten durmuştu, şimdi Rusya ile ilişkilerimizin bozulması, Rusya ile ihracatımızı da adeta durma noktasına getirmiştir. Bir Rus atasözü diyor ki; "Ayı ile dansa kalkan ayı yorulmadan yerine oturamaz" Şimdi Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AKP'nin durumu da biraz buna benziyor. Ayıyla dansa kalktılar tabiri caizse ama ayının yorulmaya pek niyeti yok."

CHP'li Dudu: İsrail'le yeniden kardeş olmak ihanettir

CHP'li Dudu: İsrail'le yeniden kardeş olmak ihanettir

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim