• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

CHP'li Coşar: Ülkede hukukun üstünlüğünün bittiği bir dönemi yaşıyoruz

CHP'li Coşar: Ülkede hukukun üstünlüğünün bittiği bir dönemi yaşıyoruz
CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, ülkece hukukun üstünlüğünün bittiği bir dönemi yaşamanın üzüntüsü içinde olduklarını söyledi.

CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, ülkece hukukun üstünlüğünün bittiği bir dönemi yaşamanın üzüntüsü içinde olduklarını söyledi. Cumhuriyet tarihi süresince hukukun böylesi ayaklar altına alındığı ve keyfi uygulamaların olduğu bir dönemin olmadığını belirten Coşar, "Bugün ülkemizde maalesef gazeteciler sırf haber yaptıkları için tutuklanarak zindana atılıyor. Aydınları zindana atarak halkın haber alma özgürlüğü yok ediliyor. Siyasi iktidar gerçeklerin bilinmesini istemiyor. " dedi.

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, 5 Aralık'ta CHP Manavgat İlçe Başkanı seçilen avukat Aliye Coşar'ı makamında ziyaret ederek tebrik etti. Çakmak, Coşar'a yeni görevinden başarılar diledi. Silivri'de 32 gazetecinin tutuklu bulunmasının ülkede basın özgürlüğünün hangi noktada olduğunun açık bir göstergesi olduğunun altını çizen CHP İlçe Başkanı Coşar, "Bir ülkede basın özgürlüğü yoksa o ülkede demokrasi yoktur. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve başka gazeteciler toplumu bilgilendirme adına sırf haber yaptıkları için bugün tutsaktır. Gazetecilerin tutuklu olsa bir anlamda halkın haber alma özgürlüğünün tutsak olması demektir. Tutuklu gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz." ifadesinde bulundu.

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak'ta yaptığı açıklamada, ülkede yaptıkları haberden ötürü 32 gazetecinin Silivri'de tutuklu bulunmasının utanç verici bir durum olduğunu söyledi. Gerçeğin peşinden koşan gazetecilerin halkın aydınlatan bir kandil olduğunu belirten Çakmak, gerçeklerin yazılması ve ortaya çıkarılmasından korkan siyasi iktidarın ise gerçekleri örtbas etmek için basın mensuplarını zindana atmayı tercih ettiğini kaydetti.

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ NOKTASINDA BAZI AFRİKA ÜLKELERİNDEN BİLE GERİDEYİZ"

Görüş ve düşünceleri ne olursa olsun yaptıkları haber nedeni ile hiç bir gazetecinin tutuklu bulunmaması gerektiğinin altını çizen Çakmak, acilen Can Dündar, Erdem Gül, Mehmet Baransu, Murat Çapan, Cevheri Güven, Gültekin Avcı ve Hidayet Karaca'nın serbest bırakılması gerektiğini ifade etti. Çakmak sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemiz maalesef süratle Kuzey Koreleşiyor. Basın özgürlüğü noktasında dünyada son sıralardayız. Utanç duyulacak bir durumda dünyada basın özgürlüğü noktasında bazı Afrika ülkelerinden daha geri durumda olmamız. Dünya birinci sırada olan Çin'de tutuklu gazeteci sayısı 42, bizde ise 32. Nüfusa vurulduğunda dünya birinci sıradayız."

CHP'li Coşar: Ülkede hukukun üstünlüğünün bittiği bir dönemi yaşıyoruz

CHP'li Coşar: Ülkede hukukun üstünlüğünün bittiği bir dönemi yaşıyoruz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim