• BIST 9800.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

CHP’li Canpolat: Bölgede savaş diline karşı, barış dilini yükselteceğiz

CHP’li Canpolat: Bölgede savaş diline karşı, barış dilini yükselteceğiz
Diyarbakır'da yaşanan olayları sebebiyle şehre çıkarma yapan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) heyeti, sivil toplum kuruluşları ve Sur esnafıyla bir araya geldi.

Diyarbakır'da yaşanan olayları sebebiyle şehre çıkarma yapan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) heyeti, sivil toplum kuruluşları ve Sur esnafıyla bir araya geldi. Esnafı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini dinleyen CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Kürt sorunun çözümün silahla, tankla ve topla çözülemeyeceğini belirterek, bölgedeki savaş diline karşı barış dilini yükseltmek için kararlı olduklarını söyledi.

Canpolat, "Bugün burada gördüğümüz manzara 1990'lı yılları aratmayacak kadar daha vahim ve daha zor. Sur'dan içeri girmeye çalıştık. Bir taraftan roketli saldırı bir tarafta patlamalar. Güvenlik güçlerimiz bizi uyardıktan sonra geri dönmek zorunda kaldık. Sur halkı içeri giremiyor. 53 gündür kendi evine gidemeyecek kadar burada mahkum edilmiş 22 bin nüfusu olan bir şehir 2 bin kişilik kente dönüşmüş, hayalet şehre dönmüş." dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, son aylarda Diyarbakır'da yaşanan olayları yerinde görmek için Diyarbakır'ı ziyaret etmek için bir takım etkinlikler gerçekleştirme kararı aldı. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat liderliğinde, CHP İstanbul Milletvekillileri Mahmut Tanal, Selina Doğan, Onursal Adıgüzel, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, parti meclisi üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve belediye başkanlarından oluşan yaklaşık 100 kişilik CHP heyeti, sabah saatlerinde şehre geldi. Program kapsamında ilk olarak Diyarbakır Barosunu ziyaret eden heyet, daha sonra Diyarbakır Valiliği'ni, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Heyet daha sonra sokağa çıkma yasağının ve çatışmaların sürdüğü Sur ilçesine gitti. Esnafı ziyaret eden heyet daha sonra bir otelde sivil toplum kuruluşları ve esnafların sorunları dinledi.

Burada konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Kürt sorunu çözmenin silahla, tankla, topla olmayacağını son 40 yıldır bunu gördüklerini belirtti. Canpolat, "Bunun çözümü konusunda Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı ısrarla belirtti. Parlamento adresini göstermesi, bütün partilerin katılacağı AKP'nin, MHP'nin ve HDP'nin da katılacağı parlamentoda kendi Kürt yurttaşlarımızın sorunu artık öteki gibi göstermeye zamanını geçtiğini, bu ülkede bölünmeye, ayrıştırmaya doğru gidildiğini görebiliyoruz. Ortadoğu'da insanların her gün öldürüldüğü, bombaların patladığı, yüzlerce insanın öldüğü ve onlara seyirci kalan bir Ortadoğu ülkesi yaratmaya çalışıyorlar ülkemize buna müsaade etmeyeceğiz. Her gün ölümle karşı karşıya gelmesi karşısında ısrarla barış dilini, birlikte yaşama dilini kullanacağız ve kullanmaya devam edeceğiz.

23 gün 28 gün kendi cenazelerini alamayan bir bölgedeyiz bugün. 23 gündür öldürülmesi, katledilmesi ister bunun adı polis ister buradaki Kürt yurttaşlarımız olsun hiçbir ölümü tasvip etmiyoruz. Yüzlerce şehit olan polislerimiz, askerlerimiz, yüzlerce ölen Kürt kardeşimizin öldürülmesine Cumhuriyet Halk Partisi artık müsaade etmeyecek. Birbirini öldürülen bir ülke olmaktan çıkmak konusunda bölgeye daha da ağırlık vereceğiz. Bölgedeki savaş diline karşı çıkacağız, barış dilini ısrarla kararlı bir şekilde yüksek sesle söylemeye devam edeceğiz. Bölgede 7 Haziran'dan sonra tek başına iktidar olamayanlar bölgeyi döverek, baskın altına alarak adeta bölgede alamadıkların oyların intikamını almanın kavganın peşindeler. Biz bu bölgede hiçbir kimseyi dövdürmeyeceğiz. Biz bu bölgede Kürtlerin ötekileştirmesine müsaade ettirmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

CHP’li Canpolat: Bölgede savaş diline karşı, barış dilini yükselteceğiz

CHP’li Canpolat: Bölgede savaş diline karşı, barış dilini yükselteceğiz

CHP’li Canpolat: Bölgede savaş diline karşı, barış dilini yükselteceğiz

CHP’li Canpolat: Bölgede savaş diline karşı, barış dilini yükselteceğiz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim