• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

CHP’li Çam’dan çiftçinin yüzünü güldürecek teklif

CHP’li Çam’dan çiftçinin yüzünü güldürecek teklif
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, çiftçinin üretim maliyetlerinin en önemli kalemlerini oluşturan mazot, gübre ve zirai ilaçlardaki KDV'nin yüzde 18'den...

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, çiftçinin üretim maliyetlerinin en önemli kalemlerini oluşturan mazot, gübre ve zirai ilaçlardaki KDV'nin yüzde 18'den 8'e düşürülmesi için kanun teklifi verdi.

AKP'nin seçim vaatlerinde yem ve gübrede KDV'yi kaldırma bulunmasına rağmen çiftçinin, doların da yükselmesiyle giderek artan maliyetlere dayanamayacak hale geldiğini belirten Çam, "Binbir sıkıntı içinde, zor şartlarda tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçimizin maliyetlerini azaltacak tüm çalışmaların yanındayız ancak onları darboğazdan kurtaracak acil önlemlerin bir an önce alınması gerekiyor. Dünyanın en pahalı tarımsal girdilerini kullanmak zorunda olan çiftçimizi rahatlatmak, ayakta kalmalarını sağlamak için mazot, gübre ve zirai ilaçlardan alınan KDV oranı bir an önce düşürülmeli. CHP olarak 7 Haziran seçimlerinden önce, mazot fiyatını düşürüyoruz dedik. 1 Kasım seçimlerinde, bize üç ay önce karşı çıkan AKP'nin de öne çıkardığı vaat bu oldu. Bizi kaynak bulma konusunda eleştirenler, üç ay gibi kısa bir sürede kaynağı buldular. Çiftçimizin ayakta kalması çok önemlidir ve CHP olarak biz bu konunun takipçisiyiz. Bu nedenle de oy toplamak için verilen sözlerin yerine getirilmesini ve acil önlem olarak KDV oranının yüzde 8'e düşürülmesini bekliyoruz." dedi.

EK MADDEDE ORAN YÜZDE 8 OLARAK BELİRTİLDİ

CHP Milletvekili Çam, sunduğu teklifle kanuna, "Çiftçilere tarımsal üretimde kullanılmak üzere yapılan motorin ve gübre teslimleriyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından zirai mücadelede kullanılmak üzere ruhsatlandırılan bitki koruma ürünleri, bu ürünlerin terkibinde bulunan aktif maddeler ve aktif madde üretiminde kullanılan hammaddeler için katma değer vergisi oranı yüzde 8 oranında uygulanır." maddesinin eklenmesini istedi.

CHP’li Çam’dan çiftçinin yüzünü güldürecek teklif

CHP’li Çam’dan çiftçinin yüzünü güldürecek teklif

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim