• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

CHP’li Çamak: "Bu saldırının nedeni CHP’nin teröre karşı net tavrından dolayıdır"

CHP’li Çamak: "Bu saldırının nedeni CHP’nin teröre karşı net tavrından dolayıdır"
CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Artvin'de CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıyı kınayarak, "Bu olayın...

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Artvin'de CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıyı kınayarak, "Bu olayın nedeni, CHP'nin her zaman teröre karşı net tavrını ortaya koymuş olmasıdır. Öyle sanıyorum ki bu saldırının da esas nedeni budur. CHP, terör nereden gelirse gelsin her zaman karşı durduğunu ve iktidara bu konuda gereken her türlü yardımı yapabileceğini açıklamasından ötürü bu saldırı gerçekleştirilmiştir" dedi.

CHP Mersin İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıyı kınadı. Toplantıya, CHP Mersin milletvekilleri Fikri Sağlar, Aytuğ Atıcı, Hüseyin Çamak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ile partililer katıldı. Burada konuşan İl Başkanı Özyiğit, Kemal Kılıçdaroğlu ve konvoyda bulunan diğer partililerin durumunun iyi olduğunu ancak şu anda bir şehit, 3 askerinde yaralı olduğunu söyledi. Şehit olan askere Allah'tan rahmet, yaralı askerlere de acil şifalar dileyen Özyiğit, "Genel Başkanımıza olay sonrası programına devam edip, etmeyeceği yönündeki soruya "terör eylemlerinin amacı vatandaşı evine, siyasetçiyi de Ankara'ya hapsetmektir. Bu amaca boyun eğmeyeceğiz, programımızı iptal etmeyeceğiz. Belediye binamız yeni yapıldı onun açılışını gerçekleştireceğiz. Allah'ın verdiği bir canımız var, oda memleketimiz için feda olsun" diyerek programına devam edecektir. Korkmuyoruz, yılmıyoruz, sinmiyoruz. Elbetteki 15 Temmuz ülkemiz için çok önemli bir dönem. Emperyalistler biz burada bu işi beceremedik, çekilelim, yerimizde oturalım anlayışına bürünmeyeceklerdir. Bundan sonraki hedefleri toplumu birbirine düşürebilecek bireysel suikastlar ve ülkeyi birbirine düşürecek bir iş savaşı hedefleyen bir davranış olacaktır. Bunun için hepimizin çok dikkatli ve çok duyarlı olması gerekir" şeklinde konuştu.

"Bir tek canımız var onu da vatan için vermeye hazırız"

CHP Mersin milletvekili ve Parti Meclis üyesi Fikri Sağlar ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'de bir saldırı gerçekleştirdiğini belirterek, "Çok şükür ki CHP konvoyu ve Sayın Genel Başkanımıza bir şey olmadı. Daha önde giden askeri konvoyu, özellikle roketli saldırı hazırlığı içerisinde bulunan teröristlerle çatışmaya girdi. Sayın Genel Başkanımla yaptığım konuşmada kendilerinin iyi olduğunu, yanında bulunan arkadaşlarda da herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. Biz emperyalizme karşı mücadele eden bir misyonun partisiyiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisiyiz, bunlardan korkmayız. Namlunun ucunda mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bizim bir tek canımız var onu da vatan için vermeye, aynı bizden önceki atalarımızın, babalarımızın canlarını verdikleri gibi hazırız. O nedenle kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye layık, demokratik bir Cumhuriyet olarak kalacaktır. İsmini kimse değiştiremeyecektir. Bunun hepimizin farkındayız. FETÖ'nün oluşturduğu, kızıştırdığı bir ortamda, kaosta bir tek güç var oda CHP'dir. CHP'nin olduğu yerde korku yoktur, biz korkuyu yenecek, korkunun duyulmasını engelleyecek bir gücüz. Sayın Genel Başkanımıza da tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"Bu olay Türkiye Cumhuriyeti Devletini koruma azmimizi, kat ve kat artırmıştır"

Milletvekili Aytuğ Atıcı da CHP'yi istediği noktaya çekemeyeceğini anlayanların bu saldırıyı tertiplediğini vurgulayarak, "Evet Allah'ın verdiği bir can var ama bunu kolay kolay vermeye niyetimiz yok. Biz canımızla, kanımızla birbirimizi koruyacağız. Bu ülkenin CHP'ye ihtiyacı vardır. Biz birbirimize kalkan olacağız. Elbette ki canımızı veririz ama öyle ucuza da vermeyiz. Kimsenin bundan zerre kadar şüphesi olmasın. Bu olay bizi birbirimize daha çok kenetlemiştir. Bu olay laik, demokratik olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini koruma azmimizi, kat ve kat artırmıştır. Bu olay doğru yolda yürüdüğümüz bir kez daha göstermiştir. Hiç öyle kuru gürültüye pabuç bırakacak durumumuz yok. Biz Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu çağdaş uygarlığa, bedeli ne olursa olsun yürüyeceğiz. Biraz umutsuzluğa kapıldığımızda Gençliğe Hitabeyi okuyacağız. Biraz yorulduğumuzda 10. Yıl Marşı'nı dinleyeceğiz. Biraz umutsuzluğumuz depreştiği anda birbirimize sarılacağız. Bu şekilde ülkenin makus tarihini hep birlikte yeneceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bu olayın nedeni, CHP'nin teröre karşı koyduğu net tavırdandır"

Milletvekili Hüseyin Çamak ise yapılan saldırıyı kınayarak, "Bu olayın esas nedeni, CHP ve onun Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaoğlu'nun her zaman teröre karşı net tavrını ortaya koymasıdır. Öyle sanıyorum ki bu saldırının da esas nedeni budur. CHP terör nereden gelirse gelsin karşı durduğunu ve iktidara bu konuda gereken her türlü yardımı yapabileceğini açıklamasından ötürü bu saldırı gerçekleştirilmişti. Başta Genel Başkanımız olmak üzere bütün partililerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Hep bir daha olmasın diyoruz ama bunlar beklenen şeyler. Hele ki şu dönemde bunları görebiliriz o yüzden hepimiz tedbirli olmak durumundayız. Bu olayın nereden geleceği hiç belli olmaz. Mümkün olduğu kadar güvenli yerlerde dolaşmaya, güvenli yerlerde toplantılar yapmaya çalışacağız" dedi.

CHP’li Çamak: "Bu saldırının nedeni CHP’nin teröre karşı net tavrından dolayıdır"

CHP’li Çamak: "Bu saldırının nedeni CHP’nin teröre karşı net tavrından dolayıdır"

CHP’li Çamak: "Bu saldırının nedeni CHP’nin teröre karşı net tavrından dolayıdır"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim