• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

CHP'li Budak: Linç ortamı oluşturan TRT suç işliyor

CHP'li Budak: Linç ortamı oluşturan TRT suç işliyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, TRT'nin tarafsızlık ilkesini sürekli ihlal eden bir yayıncılık anlayışında ısrar ettiğini, programlarda...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, TRT'nin tarafsızlık ilkesini sürekli ihlal eden bir yayıncılık anlayışında ısrar ettiğini, programlarda muhalefetin ve finans kuruluşlarının hedef gösterildiğini savundu. Budak, "TRT'nin tek yanlı linçlere ortam sağlaması, yayın ilkeleri ve etiğine aykırıdır." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un cevaplaması istemiyle verdiği önergede, TRT'de yayınlanan "Derin Analiz" programında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un sürekli olarak muhalefeti hedef aldığı, zaman zaman da bazı finansal kuruluşlarla ilgili mali suç kapsamına girebilecek açıklamalar yaptığını hatırlattı. Budak, "Kamu kaynakları ile tarafsız yayın yapması gereken TRT'nin, tarafsızlık ilkesini sürekli ihlal eden bir yayıncılık anlayışını benimsemesi, bazı kurum ve kuruluşları tek yanlı şekilde linç etmeye dönük açıklamalara ortam sağlaması, 2954 sayılı Kanunu'nun yayın esaslarını düzenleyen 5'inci maddesine aykırılık oluşturmaktadır." ifadelerini kullandı.

TRT'de yayınlanan haber, haber programı ve benzeri yayınlar için son 5 yılda hangi gerekçelerle kaç suç duyurusunda bulunulduğu ve sonuçları konusunda bilgi isteyen Budak, "TRT'de yayınlanan haber ve programlarla ilgili son 5 yılda kaç tazminat davası açılmıştır? Hangi haber ve programlarla ilgili tazminat davası açılmış ve sonucu ne olmuştur? TRT ile ilgili son 3 yılda RTÜK'e kaç şikayet olmuştur? Bu şikayetler nasıl sonuçlanmıştır?" diye sordu.

TRT HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Yiğit Bulut'un TRT'de yayınlanan programda İş Bankası hakkında yaptığı açıklamalarla ilgili suç duyurusu, tazminat talebi ve RTÜK'e şikayet olup olmadığı konusunu da gündeme taşıyan Budak, şu soruları yöneltti: "Bunların sayısı nedir ve nasıl sonuçlanmıştır? Bulut, katıldığı bu program için TRT'den ne kadar kazanç elde etmiştir? Bulut'un bir özel bankaya el konulması çağrısını yaptığı program ile ilgili adli ve idari bir süreç başlatılmış mıdır? Açıklama tarafınızdan takip edilmiş midir? Yasal bir süreç başlatacak mısınız? Kamunun olanakları ile faaliyet gösteren TRT'nin, sürekli muhalefetin eleştirildiği ve finans kuruluşlarının hedef gösterildiği bir yayıncılık anlayışı içinde olması, suç oluşturulabilecek açıklamalara ortam sağlaması, Kanun'da sayılan yayın esaslarına uygun mudur? Bu konuda bir inceleme yaptıracak mısınız? Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Yüksek Seçim Kurulu'nun TRT'ye uyguladığı yaptırımların sayısında bir artış olması, kamu yayıncılığı açısından sorunlu bir durum değil midir? Bu konuda bir inceleme yaptıracak mısınız?"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim