• BIST 9548.09
  • Altın 2492.537
  • Dolar 32.5087
  • Euro 34.5601
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

CHP'li Budak: Allah korusun bunlar doğru işler değil, doğru gidişler değil

CHP'li Budak: Allah korusun bunlar doğru işler değil, doğru gidişler değil
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut'un İş Bankası'na el konulmasıyla...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut'un İş Bankası'na el konulmasıyla ilgili sözlerini değerlendirdi. Bankalara el konulup kayyum atanmasının sadece yabancı yatırımcıyı değil, yerli yatırımcıyı da kaçıracağını ifade eden Budak, "Allah korusun bunlar doğru işler değil, doğru gidişler değil." dedi.

Partisinin Antalya İl Başkanlığı'nın ziyaret eden Budak, bir gazetecinin Yiğit Bulut'un katıldığı bir televizyon programında İş Bankası'na el konulması yönündeki sözlerine hatırlatması üzerine, daha önce de aynı girişimde bulunulduğunu ancak yargının iptal ettiğini hatırlattı. Bunun tekrar deneneceğini ifade eden Budak, İş Bankası'nın cumhuriyet tarihinin en önemli milli finans kuruluşu olduğunu vurguladı. Özel sektörün ve istihdam piyasalarının gelişmesindeki en önemli gücün İş Bankası olduğunu kaydeden Budak, "O yüzden siz kalkıp "özel sektör de benim yanımda değil, ben buraya kayyum atarım, ben buraya el koyarım, şu bankayı kapatırım ya da bu bankayı alarım devlet himayesine" dediğiniz anda bu ülkede üretimden, yatırımdan, sanayiden bahsedemezsiniz. Çünkü hukukun olmadığı yerde yatırım da olmaz, zenginlik de olmaz. Hukukun olmadığı yerde evinizde rahat da oturamazsınız." diye konuştu.

Türkiye'de kimsenin hukuka güvenmediği tespitinde bulunan Budak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer siz oraya el koydunuz, buraya el koydunuz, oraya kayyum atadınız. Bunları yaptığınız anda yabancı yatırımcı bir kere girmez, gelmez bu ülkeye. Yabancı yatırımıcıyı yanlış anlamayın. Biz tasarrufu olan bir ülke değiliz. Yabancı yatırımcı bu ülkeye doğrudan sermaye getirip sanayi yatırımları yapmazsa bu ülkede zenginliğin olmasını iddia edemezsiniz. Peki yabancı yatırımcı gelmedi, doğrudan yatırım için söylüyorum, yerli yatırımcı ne yapar? Yerli yatırımcı güvenmediği ortamda gelir yatırım yapar mı? Yapmaz, niye yapsın? Siz mali polislerle, maliyecilerinizle "bu benden yana değil, bu yanımda durmuyor, bu karşımda, bertaraf olmalı" dediğiniz yerde yerli sermayeyi yatırımdan kaçırırsınız. Ki kaçıyor şuanda. Yurt dışına geçen yıl yanılmıyorsam 9-10 milyar dolarlık yatırım yaptı bu ülkenin yatırımcısı. Ne demek bu? Yüzde 20 genç işsizliği, yüzde 10'unun üzerinde de genel işsizliği olan bir ülke konumuna geliverirsiniz. Eğer o kadar işsizi olan varsa, o ülkede suç oranları artar. İşte Antalya güvenli il iken güvensiz konuma gelir, Konya'da o duruma gelir. Allah korusun bunlar doğru işler değil, doğru gidişler değil."

"SADECE ANTALYA'DA 50-60 BİN KİŞİ İŞSİZ KALACAK"

Rusya ile yaşanın krizinden dolayı Antalya'nın hem tarımda hemde turizmde ciddi sıkıntı içine girdiğini ifade eden Çetin Osman Budak, bu krizin aşılması için devletin turizm sektörünü desteklemesi gerektiğinin savunda. Turizmin çeşitlendirilerek iki büyük pazara mahkum olmaktan çıkarılmasını isteyen Budak, son terör olaylarının ardından çok ciddi kayıplar yaşandığını hatırlattı. Budak, "Antalya'ya tahmin edilen sayıda turist gelmezse, sadece burada 50-60 bin kişi işsiz kalacak. Zaten 6 ay çalışıyorlardı, şimdi o 6 aylık işi de bulamayacaklar." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim