• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

CHP’li Baydar, Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki İddiaları Meclis’e Taşıdı

CHP’li Baydar, Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki İddiaları Meclis’e Taşıdı
CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki iddialarla ilgili olarak TBMM Başkanlığına soru önergesi...

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki iddialarla ilgili olarak TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

CHP'li Baydar, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: "Son günlerde vatandaşların sıkça şikayet konusu ettikleri Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin eğitim çalışanlarına, eğitim müfredatına ve öğrencilerin tercihlerine yönelik baskıcı ve olumsuz uygulamaları gündeme gelmiştir. Aydın İl Milli Eğitim Müdürü'nün yapmış olduğu usulsüz tavırlara dair kimi iddialar şöyledir: Görevden alınan ve mahkemeyi kazanan müdürlerin göreve iadesini gerçekleştirmediği gibi; bu iade için yazılan dilekçelere, "gereksiz dilekçelerle kurumu meşgul etmeyin" gibi bir cevap vererek baskı uygulamaktadır. Sosyal Bilimler Lisesi'nde İlçe İnsan Hakları Kurulu'nca da onaylanan mobbing davası Pervin Töre tarafından örtbas edilmeye çalışılmıştır. Okullara gönderilen ödenekler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, okul müdürünün Pervin Töre'ye yakınlığına göre düzenlenmektedir. İl Milli Eğitim Müdürü'nün "danışman öğretmenlik seçimi'nde çeşitli öznel yargılarla keyfi seçimler yaptığı görülmektedir. Bu bağlamda; Aydın İl Milli Eğitim Müdürü'nün mahkeme kararlarını tanımamak gibi bir tutumu, Milli Eğitim Bakanlığı'nca bir soruşturmaya tabi tutulacak mıdır? Okullardaki mobing uygulamalarına ilişkin davaları ört pas etmek İl Milli Eğitim Müdürü'nün görevleri arasında mıdır? Okullara gönderilen ödeneklerin okul müdürlerinin Pervin Töre'ye yakınlıklarına göre düzenlenmesi, açık bir "adam kayırmacalık" değil midir? Böylesi bir çifte standart karşısında Milli Eğitim Bakanlığı'nın sessizliği ne anlama gelmektedir?"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim