• BIST 9809.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

CHP’li Basmacı’dan Tekstil Sektörü İçin Meclis’te Araştırma Komisyonu Kurulması Önerisi

CHP’li Basmacı’dan Tekstil Sektörü İçin Meclis’te Araştırma Komisyonu Kurulması Önerisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili ve CHP Grup Yönetim Kurulu üyesi Melike Basmacı, Rusya krizinin ardından Türk Tekstil sektörünün uğradığı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili ve CHP Grup Yönetim Kurulu üyesi Melike Basmacı, Rusya krizinin ardından Türk Tekstil sektörünün uğradığı zararın araştırılması için Meclis'te Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili ve CHP Grup Yönetim Kurulu üyesi Melike Basmacı, Rusya krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle Denizlili tekstilcilerin Rusya pazarının kaybedilmesiyle ciddi sıkıntıya girdiğini ifade eden Basmacı, "Rusya Gümrük kapılarından çok sayıda sanayicimizin tekstil mallarının geri döndürüldüğünü biliyoruz. Bu zararın iki ülke arasındaki ilişkilerden çok, Laleli ve Denizli tekstil sektörünü etkiledi. Bir çok firma iflasın eşiğine geldi. İşçi çıkarmalar başladı. Acilen önlem alınmalı. Gümrük kapılarından dönen sanayicimizin zararı karşılanmalıdır" dedi.

Denizlili sanayicilerin Rusya gümrüğünden dönen mal yüklü TIR'lar nedeniyle peşpeşe iflasa sürüklendiğini belirten CHP Denizli Milletvekili ve CHP Grup Yönetim Kurulu üyesi Melike Basmacı, "İlimiz sanayicilerinin yanında diğer sektörlerin uğradığı zararların da tesbiti ve çözümü için Araştırma Komisyonu kurulmalıdır. Denizli'yi ayakta tutan Tekstil sektörüdür. İlimizdeki tekstil işletmelerinden yaklaşık 100 bin kişi evine ekmek götürmektedir. Denizli Tekstilcilere acilen sahip çıkılmalı, zararları tesbit edilip, telafi edilmelidir. Sanayicimiz kaderine terk edilmemelidir. Hükümet, sanayicimizin uğradığı kayıpları görmezden gelmektedir. Sanayicimizin sorunlarını görmezden gelmek, ileride telafisi olmayan sonuçlar doğuracaktır. İlimiz tekstil sektöründe yaşanacak olumsuzlukların tek sorumlusu bu krizi yaşatanlardır. Edindiğimiz bilgilere göre, krizin yaşandığı bir buçuk ay içerisinde yaklaşık 20 TIR malımız geri dönmüştür. Daha fazla mağduriyet yaşamamak için, Hükümet Denizlili sanayiciye acilen sahip çıkmalıdır. Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için verdiğim dilekçeme AKP ve MHP milletvekillerinin de imza koymasını bekliyorum. Dilekçeye atılacak imzalarla da kimin memleketine sahip çıktığı da ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim