• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

CHP'li Basmacı: Biri 400 vekil istedi diye insanlar hala ölüyor

CHP'li Basmacı: Biri 400 vekil istedi diye insanlar hala ölüyor
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Güneydoğu'da devam eden operasyonlara ve sokağa çıkma yasaklarına değinip, "Birileri 400 vekil istedi diye bugün...

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Güneydoğu'da devam eden operasyonlara ve sokağa çıkma yasaklarına değinip, "Birileri 400 vekil istedi diye bugün insanlar hala orada ölüyor." dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Hakkı Suha Okay ile Denizli Milletvekili Melike Basmacı partilerinin Antalya il teşkilatını ziyaret etti. Melike Basmacı konuşmasında Güneydoğu'da yaşanan operasyonlara değindi. Muhtarlarla Sur ilçesinde yaptıkları toplantıyı anlatan Basmacı, insanların canından bezdiğini söyledi.

Bir kadınla aralarında geçen konuşmayı anlatan Basmacı, "Bize yarı Türkçe yarı Kürtçe anlayabileceğimiz bir şekilde çocuğunu bize verdi. "Vekilim bu çocuğu götürün yaşasın ama sizin olsun." dedi. Orada maalesef hepimizin gözünün önünde insanlar öldürülüyor. Sadece bu kadar değil. 940 esnaf dükkanını kapatmış. Bu ciddi bir kriz demek. Sadece birileri 400 vekil istedi diye bugün insanlar hala orada ölüyor." ifadelerini kullandı.

Basmacı, herkesin elini vicdanına koymasını istedi. Basmacı, Meclis çatısı altında çözülmesi gereken büyük bir problemle karşı karşıya olduklarını ifade etti.

BATI'DA DA HENDEKLER AÇILABİLİR

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 220 bin kişilik ilçenin boşaltıldığını, oradaki insanların batıya göç ettiğini vurguladı. İnsanların operasyonlardan dolayı kin güttüklerini anlatan Basmacı şunları söyledi: "Anne babalarını kaybetmiş, gecenin bir vakti evlerinden çıkarılmış çocuklar ve gençlerle bu tarafa geliyor. Eğer CHP biz sokağa çıkıp birlikte olup biran önce çalışmaya başlamasak 15-20 sene sonra o hendekler burada da açılacak. Bu ülkenin her şeyi bazılarının siz onu benden daha iyi biliyorsunuz. Genel Başkanımın söylediği gibi söyleceğim; "diktatör bozuntusunun" oyunları, hepimizin üstünde oynanan."

Basmacı, ayrıca en büyük sorunun "başkanlık" konusu olduğunu da aktardı.

ANAYASA TARTIŞMALARI

CHP Parti Meclisi Üyesi Hakkı Suha Okay da başkanlık tartışmalarına değindi. Başkanlık sisteminin sadece akademik anlamda tartışılabileceğini belirten Okay, ancak Anayasa'ya bir başkanlık modelinin getirilemeyeceğini savundu. Anayasa'nın 175. Maddesi'nin yapılabilecek değişiklikleri anlattığını söyleyen Okay, "Ancak Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilemez olarak hükümler konulmuştur. Bir rejim değişikliği, yönetim değişikliği dayatamazsın. Çünkü Anayasa bizzat kendisi buna engeldir." dedi.

Okay, Anayasa'da bazı değişikler yapılabileceğini ancak bunun içinde önce darbe yasasından arındırılması gerektiğini kaydetti.

CHP'li Basmacı: Biri 400 vekil istedi diye insanlar hala ölüyor

CHP'li Basmacı: Biri 400 vekil istedi diye insanlar hala ölüyor

CHP'li Basmacı: Biri 400 vekil istedi diye insanlar hala ölüyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim