• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

CHP'li başkanın kızı AK Parti'den seçildi

CHP'li başkanın kızı AK Parti'den seçildi
Babasının zamanında CHP'den belediye başkanlığı yaptığı Keban'da kızı AK Parti'den belediye başkanı seçildi.

Elazığ'ın Keban İlçesi'nde AK Parti'den Belediye Başkanı seçilen Fethiye Atlı, babasının daha önce aynı ilçede CHP'den Belediye Başkanlığı yaptığını, babasının çok iyi öngörüsü ve hedeflerinin olduğunu, ancak bunları gerçekleştirmeden vefat ettiğini belirtti. Atlı, "Onun bayrağını ben devralacağım ve daha ileriye taşıyacağım" dedi.
Keban İlçesi'nde türbanlı ve hacı olan 51 yaşındaki Fethiye Atlı, Pazar günü yapılan seçimlerde, bin 715 oyla, en yakın rakibine yaklaşık 900 fark atarak, belediye başkanı seçildi. Yeni başkan, yıllardan beri verdiği siyasi mücadelesiyle birlikte ilginç bir hayat hikayesi ortaya çıktı.
Babası Timur Atlı'nın 1977 yılında aynı ilçede CHP'den belediye başkanlığı yaptığını anlatan Atlı, lise mezunu olmasına rağmen Maliye Bakanlığı'nın açtığı sınavı kazanarak, bakanlığa bağlı çeşitli kurumlarda, çeşitli görevlerde bulunduğunu söyledi.
Maliye Bakanlığı bünyesinde çeşitli kentlerde görev yaptıktan sonra 1993'te Keban'a geldiğini ifade eden Atlı, "Keban'da 1993'ten 2000 yılına kadar 7 yıl çalıştım. Baş örtüsü sorunu başlayana kadar Keban'da görev yaptım. 1998 yılında başörtüsü sorunu başlayınca, uyarma cezası, kınama cezası; o şekilde idare ettik 2000 yılına kadar. 2000 yılında Maliye Bakanlığı müfettişleri geldi ifademizi aldı. O ifadelerin sonunda bizi görevden attılar. Görevden attıklarında da başörtüsüyle ilgili bir kanun olmadığı için 657 sayılı kanunun 125'inci maddesi a bendine göre dairenin huzur ve sükununu bozmaktan diye bir maddeyle bizim görevimize son verdiler" dedi.
HACA GİTTİ, FELÇLİ AKRABASIYLA EVLENDİ
2000 yılında kardeşi ile birlikte hac görevini yerine getiren Fethiye Atlı, akrabası ve çocukluğunda geçirdiği bir hastalık nedeniyle felçli olan akrabası Bekir Atlı ile 2002 yılında evlendi. 12 yıllık evli olmasına rağmen çocukları olmayan Fethiye Atlı, eşiyle mutlu bir evlilik sürdürdüklerini, seçim sürecinde eşinin en büyük destekçisi olduğunu kaydetti. Atlı, ev işlerini kendisinin yaptığını ve eşine her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
BABASI DA CHP'DEN AYNI YERDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTI
Fethiye Atlı, babası Timur Atlı'nın 1977 yılında CHP'den Keban Belediye Başkanı seçildiğini hatırlatarak, babasının hedeflediği ancak yapması için ömrünün yetmediği projeleri hayata geçireceğini ifade ederek, "Babam 1977'de CHP'den belediye başkanı seçildi. 2.5 sene başkanlık yaptıktan sonra 80 darbesiyle görevden alındı. Onun projeleri ve hayalleri vardı, bana anlatırdı. Rahmetli babamın hayali şuydu; 'bizim Seftil tepemiz var Keban'da. 33 yıl önce hayali Seftil tepsine bir otel-lokanta, aşağıdan oraya da bir teleferik' yapmaktı. Ve diyordu, 'balık ve konserve fabrikası kuracağız, belediye başkanı olarak kalırsak.' Ona nasip olmadı ama onun öngörüsü çok iyi olacak ki, şu anda Keban'da bir balık ve konserve fabrikası var. 'Cam fabrikası kuracağız' diyordu. Yani öngörüsü, hayalleri geniş bir insandı ama Allah nasip etmedi bir daha kazanmayı. 1993 yılında da zaten kalp krizinden vefat eti, nasip olmadı. İnşallah onun bayrağını ben alacağım ve ileriye de ben taşıyacağım Allah nasip ederse" diye konuştu.
"HİZMET NERDEYSE, BEN VE KEBAN HALKI ORDAYIZ"
Babasının belediye başkanı seçildiği dönemdeki CHP'nin bölgede alternatifi olmayan bir parti olduğuna dikkat çeken Fethiye Atlı, "Yani şunu söyleyeyim; Cumhuriyet Halk Partisi'nin o zaman zaten fazla bir alternatifi yoktu. Bir de rahmetli babam Demokrat Parti'den CHP'ye geçmişti. O da herhalde bir tartışmadan dolayı sinirlenip öyle CHP'ye geçmişti ve yılları hep CHP ile geçti. Ama rahmetli Turgut Özal vefat ettiğinde çok üzülmüş ve ağlamıştı. Onu da çok seviyordu, onun hayranıydı. Yani biz de şey yok, illa da şuradaysak biz şuraya geçmeyiz diye bir şey yok. Hizmet neredeyse oraya gideceğiz inşallah bundan sonra. Bizim Keban, artık o kararı da aldı. Keban halkı, 26 yıldır iktidarla buluşamamıştı. Halk artık iktidarın nimetlerinden faydalanacak" şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı seçilen Fethiye Atlı'nın felçli eşi Bekir Atlı ise, eşinin çok merhametli bir insan olduğunu belirterek, "Bazı radikal kararları vardır. Merhametlidir, çalışkandır, bilhassa memleketinde bir taş üstüne taş koymayı çok arzu ediyor. İnşallah bunda muaffak olur" ifadelerini kullandı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim