• BIST 9645.02
  • Altın 2410.006
  • Dolar 32.5985
  • Euro 34.776
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

CHP’li Başkan Enver Kiraz Güven Tazeledi

CHP’li Başkan Enver Kiraz Güven Tazeledi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Teşkilatı 35. Olağan Genel Kurulunu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Teşkilatı 35. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Mevcut İl Başkanı Enver Kiraz, tek liste halinde girdiği seçimde güven tazeledi.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurula CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da katıldı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bugün burada sizin belirleyeceğiniz irade ardından Ankara'daki büyük kurultay ve ardından ortaya çıkacak sayın genel başkanımızın söylediği kadrolarda yaşanacak hem gençleşme hem de güçlenme, ardından belki 7-8 ay sürecek bir arayış, bir başlangıç toplantısı ve 7-8 ay sonra belki bir hafta sürecek bir büyük program kurultayıyla Cumhuriyet Halk Partisi, bugün Türkiye'yi içinde bulunduğu çıkmazdan çıkaracak, toplumun tüm kesimleri için umut olacak. sadece ve sadece istikrarsızlık, sosyal yardımlar sürsün, her gün artmakta olan terör olayları belki birazcık hafifler diye bir seçeneksizlik, çaresizlik içinde değil, geleceğe umutla bakacak. Türkiye'yi kesintiye uğramış medeniyet yürüyüşünde, çağdaşlık yürüyüşünde, uygarlaşma yürüyüşünde kaldığı yoldan kararlı ve hızlı adımlarla yürümeye devam etmesini sağlayacak. Dünya'dan bırakın koparmayı, dünyaya kendi içindeki mozaik yapısı ve gücü ve birikimiyle dünyaya önderlik edebilecek, Atatürk'ün ilkelerine sımsıkı bağlı, kadını da, engelliyi de, her tür dezavantajlı grubu da kendi bünyesinde barındırarak, bir büyük iktidar yürüyüşünü başlatacak bir partiye dönüşme yolunda adım atacağız. Bu irade elbette arkamızda bu resim varken, bir coşku, bir heyecan, bir sevinçten çok, bir hırs, bir inanç ve bir daha bunlar yaşanmasın diye ortaya konulacak sağlam bir iradeyle mümkündür" dedi.

CHP'nin 70 milyonun partisi olduğunu belirten Özel, "Ben o iradenin çoban ateşinin Malatya'dan bu salondan yakılacak olduğuna yürekten inanıyorum. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, bir iş adamının rezidansının son katında kurulmuş bir parti değil. Cumhuriyet Halk Partisi, Kuva-yi Milliyecilerin, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri'nin birleştirerek kurdukları, kuruluşun ve kurtuluşun partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi sadece Cumhuriyeti kurarak bırakmadı. Zaten biz, "Cumhuriyet bize aittir. Atatürk sadece bize aittir" diye de bakmıyoruz. O bugün bu ülkeyi yöneten zihniyetin Türkiye'ye yapmaya çalıştığı işin bir parçası. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 70 milyonun partisi olduğuna inanıyoruz. Bunu biliyoruz. Ama CHP kurulduktan sonra sadece bunu yapmadı. Türkiye'de çok partili rejime geçmek için bir kaç kez denemede bulundu. 1950 seçimlerinde çok önemli bir sınav verdi. Meydan Muhaberelerinin Muzaffer Komutanı İnönü, 1950 seçimlerinde iktidardan düştü" diye konuştu.

Türkiye'nin kaosa doğru sürüklendiğini iddia eden Özel, "Bugün Türkiye sözde yeniden kaostan çıkacak ve istikrarı bulacak, birileri tarafından Türkiye düzgün yönetilecekti. İktidarlarının ilk gününde Rus uçağı düşürüldü. İkinci gününde Türkiye'nin en eski gazetesinin başyazarı, Ankara temsilcisi ve Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Erdem Gül hapishaneye konuldular. Ardından beşinci günde Tahir Elçi öldürüldü. O günden beri dolar yükselmeye, borsa düşmeye, Türkiye her geçen gün bir ekonomik dar boğazın içine doğru sürüklenmeye, terör olayları artmaya, Türkiye'nin ilçelerinde sokağa çıkma yasakları 10 gün, 12 gün sürmeye, bir tarafta hendek siyaseti, bir tarafta aşırı güvenlikçi politikalar, Türkiye'yi bir kaosun, bir büyük felaketin eşiğine doğru sürüklüyor. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye'nin bir tek adama ihtiyacı yok. Türkiye'nin bir diktatöre ihtiyacı yok. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye'nin aklı selimle yönetilmeye, Türkiye'nin barışa, huzura, kardeşliğe ihtiyacı var. Cumhuriyet Halk Partisi olarak içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte, bizim verilen görevin farkında olarak, sırtımızdaki yükün ağırlığını her zamankinden daha çok hissederek, bir yandan bu faşizme, bu dikta anlayışına direnerek, bir yandan basın özgürlüğü, insan hakları, demokrasi alanında verdiğimiz mücadeleyi hem mecliste hem sahada, meydanlarda sürdürerek, Türkiye için, Türkiye'nin yarınları için umut olmaya, yaşamak için yaşamaya, yönetmek ve Türkiye'yi yeniden hak ettiği güzel günlere kavuşturmak için hem direnmeye, mücadele etmeye hem de yol göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, kongrede yaptığı konuşmada, "Sizlerle birlikte omuz omuza Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapmaktan, sizlerle birlikte bu partide mücadele vermekten onur, gurur duyuyorum" dedi.

Kiraz, delegelerin özgür iradelerini ortaya koyacaklarını belirterek, "Malatya ve benzeri illerde özellikle 7 Haziran ve 1 Kasım'ı birbirinden ayırmamak lazım. Niye oyların düştüğünü hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Hepiniz çok iyi yaşadınız. Bir algı oluşturuldu HDP'nin barajı geçmesi noktasında. Malatya ve Malatya'ya benzeyen ayı özellikleri taşıyan bütün illerde oy düşüşü yaşandı. 2011 seçimlerinde de bir algı oluşlturulmak istendi. O algı farklıydı. Cumhuriyet Halk Partililere "bir oy MHP'ye, bir oy CHP'ye" denildi. Batıda önemli yerlerde oy kaybına uğradık. 7 Haziran'da da HDP'ye yönelik bir algı oluşturuldu. Ne seçim bildirgemiz, ne genel merkezimiz, ne de buradaki örgütümüz bu algının önünde maalesef duramadı. Sadece Malatya değil, Adıyaman, Maraş, Erzincan'da, Kars'ta bir milletvekilimiz vardı, şimdi yok. Tunceli'de ikiydi, şimdi bir. Malatya'da bir milletvekilimiz vardı, bir milletvekiliyle devam ediyoruz. En az oy kaybını da bölge özelliklerini göz önünde bulundurduğunuzda Malatya'da yaşadık" şeklinde konuştu.

CHP’li Başkan Enver Kiraz Güven Tazeledi

CHP’li Başkan Enver Kiraz Güven Tazeledi

CHP’li Başkan Enver Kiraz Güven Tazeledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim