• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

CHP’li Balbay, "CHP’yi İktidara Taşımak İçin Adayım"

CHP’li Balbay, "CHP’yi İktidara Taşımak İçin Adayım"
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "CHP'yi iktidara taşımak adına aday oldum" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "CHP'yi iktidara taşımak adına aday oldum" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, memleketi Nazilli'de partilileri ile bir araya geldi. CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladığından beri Anadolu'yu karış karış gezdiğini söyleyen Balbay, CHP'nin ve Türkiye'nin yeni bir yönetime ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Memleketi Nazilli'de partililerine hazırladığı manifesto kitapçığını dağıtıp destek isteyen CHP'li Balbay, "Cumhuriyet Halk Partisi 35'inci Olağan Kurultayını 16-17 Ocak'ta toplayacak. Ben de bu kurultayda CHP'yi iktidara taşımak adına aday oldum. Anadolu'yu karış karış dolaşıyorum. Kilis'ten Şanlıurfa'ya, Kırklareli'nden Edirne'ye kadar pek çok yerde birebir insanlarla yüz yüze hem partimizin geleceğini hem Türkiye'nin geleceğini konuşuyoruz. Cumhuriyetin birinci yüzyılının dolduğu 2023'ün devamında ikinci yüzyılı kurmak üzere bir plan, bir manifesto hazırladım. Bu manifesto ana hatlarıyla Türkiye'nin genel konularını mücadele etme şemasıyla hazırlama ve sorunları 3 kelimeye indirgeme manifestosudur. 14 temel konuda CHP tabanına, delegelerine bir manifesto, bir son uyarı sundum. Sadece istedim ki partide kim gelsin kim gitsin konuşulmasın. Hangi konular konuşulsun. Hangi konulara öneriler getirilsin. Bunları ortaya koydum" dedi.

"İKTİDARIN ALETİ OLMA"

Türkiye'nin gündeminde olan anayasa değişikliği ile ilgili olarak CHP'nin iktidarın aleti olmaması gerektiğini söyleyen CHP'li vekil Mustafa Balbay, "Tabi sıcak bir örnek vermek gerekirse şuan da Anayasa değişikliği için bir hazırlık var. Buradan Genel Başkanımıza sakın ha diyorum sakın yapmayın diyorum. Bugün karşımızda ana hedefi tamamen kendi hülyaları olan bir iktidar var. Bugün karşımızda Abdülhamit, Enver Paşa kırması hedefleri olan Türkiye'yi nereye sürükleyeceği belli olmayan bir yapı var. Buna alet olmak ne bize yakışır ne de Türkiye'ye yarar. Uzlaşmacı tarafımız gözükmezse CHP çözümsüz parti mi gözükür? Hayır. Diyelim ki bizim de Anayasa önerimiz budur. Üzerinde tartışılacak bir metin koyalım. AKP gelecek benim partime destek verin. Diğer parti gelecek benim partime destek verin. CHP danışma organı değildir. CHP öteki partilerin hedeflerinin kaldıracı mı? Tabi ki hayır. CHP Türkiye'nin lokomotifidir. Ben bunları haykırmak üzere yola çıktım. CHP'nin ve devamında Türkiye'nin yeni bir yön, yeni bir yöntem ve yeni bir yönetime ihtiyacı vardır" diye konuştu.

CHP’li Balbay, "CHP’yi İktidara Taşımak İçin Adayım"

CHP’li Balbay, "CHP’yi İktidara Taşımak İçin Adayım"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim