• BIST 9524.59
  • Altın 2492.167
  • Dolar 32.5463
  • Euro 34.7257
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

CHP’li Atıcı: "Ülkede Bombalar Konuşuyorsa Siyasetçi Acz İçine Düşmüştür"

CHP’li Atıcı: "Ülkede Bombalar Konuşuyorsa Siyasetçi Acz İçine Düşmüştür"
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Ankara'daki terör saldırısının ardından "Terör terördür, hepsi lanetliktir" diyerek, siyasetçilerin siyaseti bir...

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Ankara'daki terör saldırısının ardından "Terör terördür, hepsi lanetliktir" diyerek, siyasetçilerin siyaseti bir kenara bırakıp terör sorununu çözmesi gerektiğini belirtti. Atıcı, "Eğer bir ülkede silahlar, bombalar konuşuyorsa siyasetçiler acz içine düşmüştür. Biz bir an önce kendimize gelmeliyiz, siyasetçiler Meclis'te bir araya gelmeli ve konuşmalı. Biz konuşursak silahların susacağına inanıyorum" dedi.

CHP'li Atıcı, Ankara'da dün akşam meydana gelen ve 37 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısını lanetledi. Terör kim tarafından yapılırsa yapılsın ve bu şiddet kime uygulanırsa uygulansın, yüksek sesle lanetlediğini belirten Atıcı, teröre yardım ve yataklık yapanları da lanetlediğini dile getirdi.

Terörün partisi ve dini görüşü olmadığına işaret eden Atıcı, "Türkiye bu duruma gelirken seyirci kalanları, oy için, kişisel çıkarlar için veya herhangi bir beklentisini gerçekleştirmek için göz yumanları lanetliyorum, her kim olursa olsun. Bunun partiyle, kişiyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Söz konusu terör olduğunda, terörün partisi olmaz, terörün siyasal görüşü olmaz, terörün mezhebi, dini görüşü olmaz. Terör terördür ve hepsi lanetliktir. Kim yaparsa yapsın, kime yaparsa yapsın" diye konuştu.

"ŞİMDİ BİZ SİYASETİ BİR KENARA BIRAKIP BUNU ÇÖZMELİYİZ"

Ankara'da 17 Şubat'taki terör eyleminin askere yönelik olduğunu anımsatan Atıcı, dünkü saldırının ise sivil halka yönelik ve Türkiye'yi kaosa sürüklemeye çalışan bir eylem olduğunu öne sürdü. Kan üzerinden siyaset yapmanın kendilerine yakışmayacağını vurgulayan Atıcı, "Şimdi biz siyaset yapmayı bir kenara bırakacağız, terör olaylarını engellemek, önlemek için ne yapılması gerekiyorsa, bütün siyasi partiler, parlamentoda olsun olmasın, aklı başında herkes bir araya gelmeli, bunu konuşmalıyız, bunun çözüm yollarını aramalıyız, bunu çözmeliyiz, ondan sonra siyaset yapmalıyız. Şu aşamada siyaset yapmak, bunun üzerinden, kan üzerinden, ölümler üzerinden herhangi bir siyasi yorum yapmak bize yakışmaz. Böyle bir şey de yapmıyoruz, yapmayacağız. Ama elbette bu sorun için bir araya geleceğiz, elbette bu sorun yakıcı bir sorundur, bunu nasıl çözeceğimize bakacağız. Herkes kendi sorumluluğunu bilecek. Ülkeyi bu duruma getirenlerin hesabını halk sandıkta soracak. Mesajı orada verecek. Biz siyasiler ise bunu yargıda soracağız. Ama bunların kim olduğu ve nasıl bu duruma geldiğini anlamak için önce bir araya geleceğiz" açıklamasında bulundu

"BİR ÜLKEDE SİLAHLAR, BOMBALAR KONUŞUYORSA SİYASETÇİLER ACZ İÇİNE DÜŞMÜŞTÜR"

"Terör gerçekten kalbimizi vuruyor" diyen Atıcı, terörün aynı zamanda insanları birbirlerinden daha çok uzaklaştırdığına ve terör olaylarının giderek arttığına da dikkat çekti. Atıcı, terör olayının bir sokağa çıkma yasağı kararının alındığı ve uygulanacağı günün hemen öncesine denk gelmesini de siyasiler olarak oturup değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti.

CHP olarak yıllarca terörün silahla çözülemeyeceğini hep söylediklerini kaydeden Atıcı, "1984 yılından bu yana tam 32 yıldır 40 binin üzerinde insan öldü benim ülkemde. Şehitlerimiz binin üzerinde, geri kalan kimisi terörist kimisi sivil halk, bu terör yüzünden öldüler gittiler. 40 binin üzerinde insan. Aynı işi yapıp farklı sonuç beklemek aptallara mahsustur. 32 yıldır biz terörle, silahla mücadele ettik, 32 yıldır 40 bin kişi öldü. Şimdi aynı yöntemi bir daha deniyoruz. Elbette ki, terörist etkisiz hale getirilecek ve mahkeme önüne çıkarılacak. Bunda en ufak bir şeyimiz yok. Ancak, bu işin asıl olarak siyasi ve ekonomik boyutlarını da çözmek biz siyasilerin görevidir. Eğer bir ülkede silahlar, bombalar konuşuyorsa siyasetçiler aciz olmuştur, acz içine düşmüştür. Parti ayrımı yapmıyorum. Silah konuşuyorsa siyasetçi acz içindedir, siyaset kurumu çökmüş demektir. Biz bir an önce kendimize gelmeliyiz, siyasetçiler konuşmalı, meşru zemin Meclis olmalı. Meclis'te bir araya gelmeliyiz ve oturup bu işleri konuşmalıyız. Biz konuşursak silahların susacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim