• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

CHP'li Aksünger: Kurultay değişim talebine cevap verdi

CHP'li Aksünger: Kurultay değişim talebine cevap verdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı 13 kişilik merkez yönetim kurulu (MYK) listesinde yer alan Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı 13 kişilik merkez yönetim kurulu (MYK) listesinde yer alan Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger, kurula girerek genel başkan yardımcılığı görevine getirildi.

Kılıçdaroğlu'nun belirlediği 13 kişilik A takımına giren Aksünger, CHP Parti Meclisi'ne (PM), en çok oyu alan ikinci kişi olarak girmişti. 1 Kasım 2015'teki genel seçimde miletvekiliği listesine giremeyen Aksünger, başdanışmanlık görevine getirilmişti. Aksünger'in yeni görevi, bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcılığı oldu.

Erdal Aksünger, CHP'de önümüzdeki süreci hazırlayacak kadroların seçildiğini belirterek, "Partimizde yaptığımız kurultay, aslında değişim talebine cevap verdi. Genel başkan da birlikte çalışacağı kadroları seçti. Önümüzde Türkiye açısından zor ve çok ciddi bir süreç var. Bence sıkıntılı bir süreç var." dedi.

'HUKUKSUZLUĞUN DİZBOYU OLDUĞU...'

Türkiye'de hukuksuzluğun dizboyu olduğunu söyleyen Aksünger, "Hukuksuzluğun dizboyu olduğu ve coğrafyamızda, Ortadoğu coğrafyasında çok tehlikeli işlerle bizi çok sıkıntılara sokan iktidarın yaptığı politik sürecin sonunda, neredeyse herkesle düşman olduğumuz bir konjonktür var. Kendi açımızdan da içimizdeki aslında değişimi tetikleyen, bence kurultayın söylediği, "Dışa dönük politik süreç izleyin." oldu. Yani, "İçeriyle uğraşmayın, enerjinizi içeride tüketmeyin, dışa dönük politik süreç izleyin." Yani, "AKP'nin, Türkiye'nin üzerinde kurduğu baskıyla uğraşın." İçeride bir dinamizm istedi bence kongre. Genel başkan da kendi yönetimlerini belirledi. Partimiz açısından ve Türkiye açısından hayırlı olmasını temenni ediyorum. Önümüzdeki süreçte bu mücadelenin, değişim mücadelesinin temelini bu kadrolar atacak diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim