• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

CHP’li Ağbaba: "İsrail Devleti Bizim Dostumuz Olamaz"

CHP’li Ağbaba: "İsrail Devleti Bizim Dostumuz Olamaz"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Her şeyi yöneten her şeye hakim olan zihniyet her şeye karar veriyor. Hangi dizide,...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Her şeyi yöneten her şeye hakim olan zihniyet her şeye karar veriyor. Hangi dizide, kimin kiminle, kaç dakika öpüşeceğine o karar veriyor" dedi. Veli Ağbaba, konuşmasında İsrail bizim dostumuz olamaz" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Manisa İl Başkanlığı seçimli kongresine katıldı. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Sosyal Tesislerinde düzenlenen kongreye CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, ilçe başkanları, İl Başkan adayları Nurittin Dingaz ve Halil Tokul ile partililer katıldı. Kongrede konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, geçen günlerde OTDÜ'de namaz kılan gençlere yönelik saldırı iddialarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "YÖK gereğini yapmalı" sözü üzerinden Erdoğan'ı eleştirdi.

ODTÜ'nün dünyadaki 500 saygın üniversite içerisinde yer alan tek üniversite olduğunu anlatan Ağbaba, şöyle konuştu:

"Çeşitli bahanelerle ODTÜ'ye saldırı düzenleniyor. Biliyorsunuz Türkiye'de yargı Cumhurbaşkanı talimatıyla çalışıyor. Bundan iki ay önce ne demişti; Nokta gazetesinin manşetinden sonra "Bunun hesabını vereceksiniz', ardından Cumhuriyet gazetesinde bir haber çıktı TIR'la ilgili, "Bunun bedelini ödeyeceksiniz" demişti. Hem Can Dündar hem Erdem Gül hem de Nokta dergisinin çalışanları cezaevine tıkıldı. Şimdi ODTÜ'ye bir mesaj veriliyor. "YÖK gereğini yap" diyor. Önümüzdeki günlerde herhalde YÖK gereğini yapacak."

Her alanda özgürlüğü savunduklarını anlatan Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yapılıp yapılmadığı belli olmayan. Yapılmışsa da 1-2 kişinin yapmış olduğu bir saldırı ODTÜ'ye mal edilmeye çalışılıyor. İnanç üzerinden bir saldırıya karşı bırakılıyor ODTÜ. ODTÜ 1971'deki askerlere teslim olmadı. ODTÜ 12 Eylül faşist generallerine teslim olmadı. ODTÜ yine teslim olmayacak. O saldırıyı kim yapmışsa aydınlatılsın. ODTÜ'de 15 mescit, 2 cami var. Herkes tabi ki istediği şekilde ibadetini yapmalı. Herkes istediği gibi yaşamalı. Eğer varsa öyle bir saldırı, o iki fail yakalanmalı ve cezalandırılmalı"

"İSRAİL BİZİM DOSTUMUZ OLAMAZ"

Kongrede yaptığı konuşmada AK Parti'ye yönelik eleştirilerine devam eden Ağbaba, sözlerine şöyle devam etti:

"Geçen günlerde AKP'nin bir temsilcisi "İsrail ulusu bizim dostumuzdur" dedi. "İsrail devleti bizim dostumuzdur" diye bir Cumhuriyet Halk Partili dese, Demirci ilçesinin bir üyesi "İsrail devleti bizim dostumuzdur" dese CHP'yi eleştirirler. Her muhtarlar toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi'ni Cumhurbaşkanı suçlar. Neden? "Cehape zihniyeti İsrail devletiyle dost" der. İsrail devleti bizim dostumuz değildir. İsrail devleti bu bölgede yaşayan mazlum halkların da dostu değildir. İsrail devleti şimdiye kadar orada var olma mücadelesi yürüten Filistin halkının düşmanıdır. Orada Gazze'de katledilen insanların düşmanıdır. Tabi ki İsrail'de yaşayan insanlar bizim düşmanımız değildir. Ancak bölgede terör estiren, insanları katleden, çocuk kadın demeden insanları katleden İsrail devleti Recep Tayyip Erdoğan'ın dostu olabilir, bizim dostumuz olamaz."

"KİMİN NE KADAR ÖPÜŞECEĞİNE O KARAR VERİYOR"

Her şeyi yöneten her şeye hakim olan zihniyetin her şeye karar verdiğini anlatan Ağbaba, şunları söyledi:

"Dünyada bizim ki gibisi yok. O dünyanın en büyük medya yöneticisi, dünyanın en büyük genel yayın yönetmeni, 10 gazeteye aynı anda manşet atabiliyor. O dünyanın en büyük mimarı. Nerede köprü yapılacağına, nerede AVM yapılacağına karar veren o. O dünyanın en büyük emlakçısı. Hangi arazinin ne kadar ettiğini, hangi arazinin ileride para kazandıracağını bilir. O dünyanın en büyük kadın doğum uzmanı, jinekologu. Ne demek? Kimin kaç çocuk yapacağına nasıl yapacağına yaptıktan sonra nasıl besleyeceğine karar veren o. Onun bir çok özelliği var. Aslında o bir sinema yönetmeni. Hangi dizide kimin kiminle kaç dakika öpüşeceğine o kadar veriyor. Hatırlayın meşhur Muhteşem Yüzyılı, padişahla karısının ne kadar öpüşeceğine saray karar veriyor."

Ağbaba'nın konuşmasının ardından kongreye devam edildi. Nurittin Dingaz ve Halil Tokul olmak üzere iki başkanın listelerinin yarıştığı kongrede 608 delege oy kullandı.

CHP’li Ağbaba: "İsrail Devleti Bizim Dostumuz Olamaz"

CHP’li Ağbaba: "İsrail Devleti Bizim Dostumuz Olamaz"

CHP’li Ağbaba: "İsrail Devleti Bizim Dostumuz Olamaz"

CHP’li Ağbaba: "İsrail Devleti Bizim Dostumuz Olamaz"

CHP’li Ağbaba: "İsrail Devleti Bizim Dostumuz Olamaz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim