• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

CHP’li Adıgüzel: Heybeliada Halk Kütüphanesi lojman mı oluyor?

CHP’li Adıgüzel: Heybeliada Halk Kütüphanesi lojman mı oluyor?
CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Heybeliada'da 40 yıldan fazla halk kütüphanesi olarak kullanılan tarihi Triandafilidis Köşkü'nü Meclis gündemine...

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Heybeliada'da 40 yıldan fazla halk kütüphanesi olarak kullanılan tarihi Triandafilidis Köşkü'nü Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın cevaplaması için soru önergesi veren Adıgüzel, "Hazine tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilen tarihi binanın lojman olarak kullanılacağı yönündeki iddialar doğru mudur?" diye sordu.

Onursal Adıgüzel, Heybeliada'nın tarihi binalarından ve kültürel miraslarından biri olan Triandafilidis Köşkü'nün 1968'den 2008'e kadar Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi'ne bağlı şube kütüphanesi olarak hizmet verdiğini ifade etti. Binanın 2008'den 2013'e kadar boş kaldığını belirten Adıgüzel, "2013 yılında Heybeliada halkının girişimleri ve çabalarıyla restorasyon çalışmaları başlatıldı. Yazılı ve görsel medyaya da yansıdığı üzere, 2014 yılında İstanbul İl Özel İdaresi'nin feshedilmesi sonucunda Daire'nin malları Hazine'ye devredilmiş, hazine de tarihi Triandafilidis Köşkü'nü Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis etmiştir. Gelinen son aşamada ise, 40 küsur yıl halk kütüphanesi olarak hizmet vermiş tarihi binanın, Bakanlık tarafından "hizmet binası" olarak kullanılacağı yönündeki iddialar tarihi bina için yıllardır mücadele yürüten Heybeliada halkının tepkisine yol açmıştır." dedi.

Adıgüzel, Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın cevaplaması için şu soruları sordu;

"1-40 küsur yıl Halk Kütüphanesi olarak hizmet vermiş tarihi Triandafilidis Köşkü, bundan sonra hangi amaçla kullanılacaktır?

2-Heybeliada halkının tüm itirazlarına ve tepkilerine rağmen, Hazine tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilen tarihi binanın "lojman" olarak kullanılacağı yönündeki iddialar doğru mudur?

3-Binanın tahsis aşamasında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından binanın kütüphane amacıyla tahsis edilmesinin istenmesine karşın, Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün buna itiraz ettiği yönündeki iddialar doğru mudur? Eğer doğru ise, bu itirazın gerekçeleri nelerdir?

4-Kaderine terk edilmiş tarihi binayı, ayağa kaldırmak için var gücüyle çabalayan Heybeliada halkının, kütüphane talepleri görmezden mi gelinmektedir?"

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim