• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

CHP’den Teröre Ortak Tepki

CHP’den Teröre Ortak Tepki
CHP Adana İl Örgütü, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları, milletvekilleri, belediye meclis üyeleri ve partililer teröre karşı ortak tepki gösterdi.

CHP Adana İl Örgütü, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları, milletvekilleri, belediye meclis üyeleri ve partililer teröre karşı ortak tepki gösterdi.

CHP Adana İl Başkanlığı'nda yapılan CHP il yönetimi, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, belediye meclis üyeleri ve partililerin katılımıyla teröre karşı ortak basın açıklaması yapıldı.

Türkiye'nin son günlerde tek gündeminin terör saldırıları ve savaş tehlikesi olduğunu söyleyen CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, terör örgütlerinin kentleri adeta bombardımana tuttuğunu söyledi. Son beş yılda ağırlıklı olarak intihar saldırısı şeklinde gerçekleştirilen 15 saldırıda 266 kişinin hayatını kaybettiği, 765 kişinin yaralandığını ve bu saldırıların faillerin de IŞİD ve PKK olduğunu aktaran Barut, sadece son iki günde 36 yurttaşın terör kurbanı olduğuna dikkati çekti.

Terör saldırılarında yüzlerce ocağa ateş düştüğünü dile getiren Barut, anaların ve babaların evlatsız, evlatların da anasız babasız kaldığını vurguladı. Barut, "CHP olarak nereden, kimden gelirse gelsin terörü lanetliyoruz. Terörün hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Terör acıdan, gözyaşından başka hiçbir şey getirmez. Terör vahşettir, barbarlıktır. Terörle hiçbir şey elde edilemez. Birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmaya, insanları farklılıklarına göre ayrıştırıp birbirine düşman etmeye yönelik bu tür insanlık dışı eylemler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bu coğrafyada yaşayan Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni ve diğer farklı kimliklere sahip insanların ortak mücadelesiyle kurulduğunun altını çizen Barut, "Türkiye Cumhuriyeti'ni var eden de bu birlik, beraberlik ve zenginliktir. Bunun bozulmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim