• BIST 9456.73
  • Altın 2494.268
  • Dolar 32.5942
  • Euro 34.7914
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

CHP’den Suya İnsafsız Zam İddiası

CHP’den Suya İnsafsız Zam İddiası
CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin su fiyatlarına insafsız bir zam yaptığını söyledi.

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin su fiyatlarına insafsız bir zam yaptığını söyledi.

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki düzenlediği basın toplantısında, CHP İl Başkanlığı olarak 2019 vizyonlarının bir gereği olarak Balıkesir'in ve halkın sorunlarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi önceki hafta AKP'li meclis üyelerinin kabulüyle su fiyatlarına yüzde 10 zam yaptı. Zaten, BASKİ her ay TÜFE endeksindeki artış oranı kadar su fiyatlarını otomatik olarak arttırmaktadır. TÜFE endekisinde 1 yıllık artış oranı yüzde 11.6'dır. Buna Büyükşehir'in yüzde 10'luk zammını eklediğimizde 1 yıllık su zammı yüzde 22.6 olmaktadır.Su fiyatındaki bu artış kabul edilebilir bir artış değildir. Zira, su en temel insan haklarından biridir. CHP, halkın gündelik ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde suyun çok düşük bir fiyata halka sunulması gerektiğine inanmaktadır. Büyükşehir Belediyesinin kar elde etme gerekçesiyle ya da "BASKİ zarar ediyor" gerekçesiyle 1 yılda suyun birim fiyatına yüzde 22.6 zam yapması insaf ölçülerini aşmakta adeta Balıkesir halkına zulüm yapılmaktadır" dedi.

Karesi Belediyesi tarafından kırsal mahallelerdeki arazi ve arsa satışları konusundaki düşüncelerini de dile getiren Başkan Biçki, "Karesi Belediyesinin kırsal mahallelerimizdeki eskiden köy tüzel kişiliğine ait olan arsa ve arazileri köylünün bütün itirazlarına rağmen satmaya başlamasıdır.2014 yerel seçimlerindeki çalışmalarımızda en çok dile getirdiğimiz konulardan biriydi.Bildiğiniz gibi, yeni büyükşehir yasası ile birlikte eskiden köy olan yeni kırsal mahallelerdeki köy tüzel kişiliklerine ait olan köyün ortak kullanımına ait olan arsa ve araziler belediyelerin tasarrufuna geçti.AKP, seçim döneminde köylümüzü aldatarak, seçimi kazanırsak size ait olan bu arsa ve arazilere dokunmayacağız, bunlar eskiden olduğu gibi yine sizin kullanımınıza bırakılacak diyerek oy istedi.Oysa bugün, Karesi Belediyesi sınırları içindeki kırsal mahallelerdeki arsa ve arazilerin satışına başlamıştır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim