• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

CHP'den oturma eylemi yapan ailelere destek

CHP'den oturma eylemi yapan ailelere destek
CHP'li iki kadın milletvekili, çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan ve Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

CHP'li iki kadın milletvekili, çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan ve Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ile Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, oturma eylemi yapan ailelerle bir araya geldi. Ailelerle tek tek görüşerek sorunlarını dinleyen milletvekillerinden Onur, gazetecilere yaptığı açıklamada, gözlem ve tespitlerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile grup yönetim kuruluna sunacaklarını söyledi.

"Genel başkanımızın özel görevlendirmesi ile geldik ve bir durum değerlendirmesi raporu sunacağız" diyen Onur, bölgenin kolay bir coğrafya olmadığını, insanların senelerin acıları ile büyüdüğünü ifade etti.

Son dönemde, çatışmasızlık döneminde çocukların ortadan kaybolmasını "ilginç" olarak nitelendiren Onur, "Kaçırılmış, gönüllü gitmiş olabilir. Bu süreçte böyle bir yığılma olması enteresan. Bunun araştırılması lazım. Neden oluyor? Normalde artık bu insanların, 'tamam şiddet bitti' deyip dağdan inmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Onur, açılım sürecinin güven sağlamadığını savunarak, demokratik açılım sürecinin temelsiz gittiğini iddia etti.

Sorunun çözümü için ortak irade gerektiğine dikkati çeken Onur, konuşmasını şöyle tamamladı:

"6 ay dağda kalmış bir çocuk, 15 yaşında döndükten sonra 18 yaşına kadar mahkemesi sürmüş, 45 yıl ceza almış. Bu çocukları getirip aynı muameleye tabii tuttuğunuz zaman bu yasalarla böyle olacak. Biz parti olarak kanunların ona göre düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. 'Bu işi ben çözerim, kimseyi karıştırmam' derseniz bu hale geliyor. Biz hep, 'meclis içerisinde çözülsün' dedik, ama iktidar 'biz çözeriz' dedi. Böyle dediği noktada buyrun işte dünya kadar çocuk tekrar çıkmış. Ailelerin bu konuda çağrı yapması değerlidir. Anne çocuğunu yanında görmek istiyor. Bundan daha doğalı yok."

-Milletvekili Yüceer

Milletvekili Yüceer de dün Rize'de olduklarını, orada HES'e karşı duran, köyünün, toprağının başına bir şey gelmesin diye direnen kadınları gördüklerini bildirerek, burada da aynı kadınları gördüğünü söyledi.

Kadınlar arasında hiçbir fark bulunmadığını, feryat ettiklerini ve yavrularını istediklerini anlatan Yüceer, "Biri oğlunu, biri kızını istiyor. Eşini isteyenler var. Yıllardır çocuğu kayıp olanlar acılı yürekleriyle sesleniyorlar, çözüm istiyorlar. Çocukların rızasıyla veya rızasız olmuş fark etmiyor. Aileler, çocuklarını yanlarında istiyor" diye konuştu.

Çözümün olabileceğini, bu ülkeyi yönetenlerin, bu işte taraf olanların, bu işin içinde olan insanların samimiyetle bunu çözmek istemeleri gerektiğini vurgulayan Yüceer, her şeyin çözüleceğine, her şeyde bir çözüm yolu bulunacağına, bir mutabakata varılabileceğine inandığını, bu ülkede kan davalarının sonuçlandığını sözlerine ekledi.

Oturma eylemi yapan aileleri, gazeteci Ahmet Hakan ile Orhan Miroğlu ve Abdülkadir Selvi de ziyaret etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim