• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

CHP'den, Malatya-Adıyaman arasında 'il sınırı' eylemi

CHP'den, Malatya-Adıyaman arasında 'il sınırı' eylemi
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya ile Adıyaman arasında iki şehir arasındaki sınırı düzenleyen ve Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından...

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya ile Adıyaman arasında iki şehir arasındaki sınırı düzenleyen ve Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından kaldırılan "Malatya il sınırı" tabelasının yerine temsili tabela dikti.

Malatya ile Adıyaman arasında iki il arasındaki sınır tabelalarının bir süre önce yer değiştirdiğinin ortaya çıkması tartışmaya neden oldu. İl İdaresi Kanunu'na (5442) göre, ancak İçişleri Bakanlığı'nın önerisi, Cumhurbaşkanı'nın da onayı ile gerçekleşebilecek olan iki il arasındaki sınır değişikliğinin, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması dikkat çekti. Yer değiştirme işleminin, Malatya'nın içme suyu olarak kullandığı kaynağa yakın noktada olduğu için kapatılan taş ocağını, sınır düzenlemesi yaparak Adıyaman tarafında bırakarak kurtarmak için yapıldığı da iddia edildi.

Müdürlük ekipleri tarafından Malatya aleyhine 7.2 kilometre taşındığı belirlenen tabelanın siyasileri karşı karşıya getirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık TBMM Genel Kurulu'nda tartıştı.

Bu gelişmelerin ardından CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile partililer, tabelanın taşındığı yere giderek eylem yaptı. Kaldırılan tabelanın yerine temsili bir "Malatya il sınırı" tabelası diken İl Başkanı Kiraz, burada yaptığı konuşmada, il sınırının 7 kilometre 200 metre geri taşındığını belirtti. Sınır değişikliğinin bölgede faaliyet gösteren bir taş ocağının talebi üzerine gerçekleştiğini ileri süren Kiraz, şöyle devam etti:

"AKP'nin geçmiş sicilinden hareketle çok şeye hazırlıklıydık ama Malatya'nın topraklarına göz dikecekleri aklımıza gelmezdi. Aklımıza gelmeyen başımıza geldi. Daha önce Malatya il sınırını gösteren tabela Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından 7.2 kilometre içeri taşındı. Eğer sınır değişikliğinin sebebi Malatya'nın içme suyunu sağlayan Kaptaj'ın yakınında kurulan taş ocağını kurtarmaksa durum daha vahim. Milletvekilimiz Veli Ağbaba da konuyu önceki gün Meclis'te gündeme getirdi. Toprak kaybımızın ciddi olduğunu, durumun önemini vurguladı. Yıllar sonra hiçbir konuda kürsüde görmediğimiz Öznur Çalık kürsüyü hatırladı. Milletvekilimiz Veli Ağbaba sayesinde kürsüye gelip, değerlendirme yaptı. Tabelanın yanlışlıkla 7 kilometre içeri taşındığını itiraf etti. "Tabelayı çoktan eski yerine diktik" dedi. Bu konuşmanın üzerinden iki gün geçtikten sonra sınır tabelasının olduğu yere geldik. Tabela yerinde yok. Öznur bacımız, Öznur ablamız tabela nerede? Şunu bilin ki Veli Ağbaba Malatya'ya hizmet için ayakta değil, yatakta bile uyumuyor. Malatya-Adıyaman sınırının değiştiğini tüm Malatya gibi siz de Veli Ağbaba'dan öğrendiniz. Siz görüyorsunuz ama hayal görüyorsunuz. Tabela yok. Siz duyuyorsunuz ama gaipten sesler duyuyorsunuz. Siz konuşuyorsunuz ama yalan konuşuyorsunuz."

Malatya'nın bütün il sınırlarını kontrol edeceklerini ifade eden Kiraz, "Belki oralarda da toprak kaybımız vardır. Gidip kontrol edeceğiz. Dünyada belki de ilk kez iki şehri sınırının neresi olduğu bilinmiyor. Sınırsız şehirler yarattılar. Bu da bizim AKP'ye hediyemiz olsun. Her Malatya'nın sorununu söylediğimizde Malatya bize oy veriyor "Malatya bize 5 milletvekili verdi" diye övünüyorsunuz. Şunu unutmayın gün olur devran döner." diye konuştu.

Cihan

CHP'den, Malatya-Adıyaman arasında 'il sınırı' eylemi

CHP'den, Malatya-Adıyaman arasında 'il sınırı' eylemi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim