• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

CHP’den Kurultay İçin Özel Albüm

CHP’den Kurultay İçin Özel Albüm
CHP Genel Merkezi tarafından, 16-17 Ocak tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek 35. Olağan Kurultay'a özel "Fotoğraflarla Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayları"...

CHP Genel Merkezi tarafından, 16-17 Ocak tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek 35. Olağan Kurultay'a özel "Fotoğraflarla Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayları" albümü hazırlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, talimatıyla hazırlanan ve çoğunluğu kamuoyuna ydaha önce yansımamış özgün fotoğraflardan oluşan albüm için yazdığı önsözde şu değerlendirmelerde bulundu:

ÖNDERİMİZ ATATÜRK'ÜN İKİ BÜYÜK ESERİ

"Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir" der. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu veciz ifadesi, "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" inancıyla başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı zafere ulaştırmasının; "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" diyerek demokratik, laik ve çağdaş hukuk kurallarıyla temeli atılmış Cumhuriyetimizi yurttaşlarımıza emanet edişinin özeti gibidir. Çünkü Kurtuluş Savaşı sürecinde eşsiz bir rol oynayan Sivas Kongresi ile Kongre kararıyla oluşturulan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, CHP'nin tarihsel temelini oluşturur. Bu nedenledir ki Sivas Kongresi, CHP'nin ilk kurultayı olarak kabul edilir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve çok partili hayata geçişimiz, CHP'nin gerçekleştirdiği iki öncü devrim olarak, Cumhuriyet tarihimizin en önemli kilometre taşlarıdır.

GURUR VERİCİ GEÇMİŞİMİZ

Bu tarihsel yolculuğumuzun günümüzdeki bayrak taşıyıcıları olarak bizler, Mustafa Kemal Atatürk'ün "İki büyük eserim" sözleriyle övdüğü Cumhuriyetimizi ve partimiz CHP'yi, daha iyi kılmak için mücadele ediyoruz. Gurur verici geçmişimiz, içinden geçtiğimiz bu karanlık dönemde yol göstericimizdir. Ancak bu yol göstericiliğin vereceği katkı, Cumhuriyetimizin ve CHP'nin tarihsel geçmişini özümsememize de bağlıdır. Elinizde tuttuğunuz "Fotoğraflarla Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayları 1919- 2016" albümünü, geçmişimizi doğru bir biçimde anlamayı ve anlamlandırmayı amaçlayan bir çalışma olarak, hem siz değerli partililerimiz hem de vatandaşlarımızın beğenisine sunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Önemli bir çalışma olduğunu düşündüğüm bu albümün, kütüphanenizin en özel parçalarından biri olmasını umuyorum"

İlk 25 kopyası numaralanan ve 300 sayfadan oluşan albümde 383 görsel kullanılmış, kitabın kapağı olarak da CHP'nin 1935 Yılında toplanan 4. Büyük Kurultayı için TBMM bahçesinde oluşturulan 6 ok heykeli seçilmiş".

CHP’den Kurultay İçin Özel Albüm

CHP’den Kurultay İçin Özel Albüm

CHP’den Kurultay İçin Özel Albüm

CHP’den Kurultay İçin Özel Albüm

CHP’den Kurultay İçin Özel Albüm

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim