• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

CHP'den koalisyon açıklaması

CHP'den koalisyon açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ortadoğu'da akan kan, kürt meselesi, eğitim meselesi, yeni Anayasa gibi 5 temel sorunun çözülmesi halinde koalisyon hükümeti kurulmasını savunduklarını belirterek, "5 sorun çözülecekse kimseye 'yok' demiyoruz."

Zonguldak'ta kurulması planlanan termik santrallere karşı çıkan bölge halkına destek vermek amacıyla kentte bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 7 milletvekili ile Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir'i makamında ziyaret ettikten sonra Maden Mühendisleri Odası'nda basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının AKP ile yürütülen koalisyon görüşmelerine yönelik sorusunu cevaplandıran Ağbaba, MHP'nin Meclis Başkanlığı seçimi ve terörle ilgili araştırma komisyonu kurulması gibi konularda AKP ile fiili bir koalisyon yaptığını söyledi. 14 ilkeleri olduğunu, bu 14 ilke çerçevesinde ortadoğuda akan kan, kürt meselesi, eğitim meselesi, yeni Anayasa gibi 5 temel sorunun çözülmesi durumunda hükümet kurulmasını savunduklarını belirten Ağbaba, şöyle dedi: "5 temel mesele çözülmeyecekse CHP'nin koalisyonda yer almasının bir anlamı yok. 5 sorun çözülecekse kimseye 'yok' demiyoruz. Ama bu işin çözülmesini istemeyen biri var. O her gittiği yerde konuşuyor. Her konuştuğunda Türkiye gerginleşiyor. Cumhurbaşkanı maalesef Anayasal sınırları içine çekilmiyor. Meclis yeminine uymuyor. O konuşmadığı zaman 7 Haziran'da gördük, 1 hafta konuşmadı, Türkiye'ye huzur geldi."

'O KARAR VERMEK İSTİYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her şeye karar veren kişi olduğunu ifade eden Ağbaba, şöyle konuştu: "O dünyanın en büyük jinekoloğu. Kim kaç çocuk doğuracak, nasıl doğuracak karar veriyor. O dünyanın en büyük mimarı. Köprü yapılacak, nasıl yapılacak karar veriyor. O dünyanın en büyük genel yayın yönetmeni. Emrinde 8-10 tane haram medyası var. Alt yazıda kimin ne konuşacağına karar veriyor. O bir film senaristi, yönetmen. Kimin ne kadar öpüşeceğine karar veriyor filmde. Muhteşem Yüzyılı hatırlayın. Burada da o karar vermek istiyor. Şu anda Türkiye'nin önündeki en büyük engel. Türkiye siyasetinin, demokrasinin önündeki en büyük engel kaçak sarayda oturuyor. Kaçak sarayda oturduğu sürece, AKP onun güdümünden çıkmadığı sürece Türkiye'de hiçbir şey olacağı kanaatinde değilim. Bu koalisyon için de geçerli."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim