• BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

CHP’den İstanbul Patlaması İle İlgili Değerlendirme

CHP’den İstanbul Patlaması İle İlgili Değerlendirme
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Türkiye teröre alışmayacak, alıştırmayacağız, Türkiye terörü kanıksamayacak,...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Türkiye teröre alışmayacak, alıştırmayacağız, Türkiye terörü kanıksamayacak, kanıksatmayacağız, terörü normalleştirmenize izin vermeyeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, İstanbul İstiklal Caddesi'nden meydana gelen son patlamayla ilgili değerlendirmede bulundu. CHP, İstanbul'da meydana gelen patlamanın ardından Merkez Yönetim Kurulu'nu Antalya'da topladı. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın ardından açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, terörün yine canlar almaya devam ettiğini söyledi. Böke, "Kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ediliyorum. Yaralılara acil şifa, milletimize ve tüm sevenlerine derinden baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Yapılan açıklamalara göre yaralıların arasında yabancı misafirlerimiz de var. Acil şifa dileğimizi tüm dünya ile paylaşıyoruz. Terör kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun, hedefi ne olursa olsun bir insanlık suçudur. Terörü kuvvetle lanetliyoruz ve terörü Türkiye'nin kucağına bırakmış olan herkesi de acilen sorumluluğa davet ediyoruz.Tüm vatandaşlarımızla birlikte yüksek sesle bir kez daha soruyoruz. Türkiye'yi bu terör bataklığına, her gün canlarımızı kaybetmeye itmiş olan yol, hangi yoldur ve sorumlusu kimdir" dedi.

"İZİN VERMEYECEĞİZ"

Böke şöyle devam etti:

"Bu hafta yaptığımız basın açıklamasında şu sözleri ifade etmiştik. Bugün beylik laflarla, büyük nutuklar atıp, bir sonraki bombanın canlarımızı almasını mı bekleyeceğiz, yoksa terörün nedenlerini, sorumlularını ve alınacak önlemleri ilk iş olarak ele alıp bir şeyleri değiştirecek miyiz? Bu soruyu soralı bir kaç gün oldu, bu sorunun üzerine biz yine canlarımızı kaybettik. Biz yine beylik laflarla nutuk atan siyasi sorumluları dinledik. Biz bir kez daha hamasetle karşı karşıya kaldık, oysaki çok açık talebimiz var. Acil önleme alınarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanmalıdır. Her gün kaybettiğimiz canları korumakla görevli olan bir hükümet var. Bütün siyasi sorumluları, bu olay karşısında yeniden, kendi siyasi sorumluluklarını değerlendirmeye bir kez daha davet ediyoruz. Kuvvetle davet ediyoruz. Türkiye teröre alışmayacak, alıştırmayacağız, Türkiye terörü kanıksamayacak, kanıksatmayacağız, terörü normalleştirmenize izin vermeyeceğiz. Bizler gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bizde bugün MYK'da değerlendirme toplantısı yaptı. Ve yapmaya devam edeceğiz. Bir kez daha milletimizin başı sağ olsun ve bu olay son olsun, bir kez daha siyasi sorumlular, sorumluluklarını yerine getirsin."

CHP’den İstanbul Patlaması İle İlgili Değerlendirme

CHP’den İstanbul Patlaması İle İlgili Değerlendirme

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim