• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

CHP’den iş güvenliği paketine ilk yorum

CHP’den iş güvenliği paketine ilk yorum
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı yeni iş güvenliği paketini değerlendirdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Daha işçilerimize ulaşmayı beceremeyen bir iktidarın şu anda getirmekte olduğu tedbirlerin kalıcı tedbirler olmadığı ortadadır.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM’deki makamında DİSK Genel Başkanı Kani Beko’yu kabul etti. Burada Gök ve Beko, iş kazalarını görüştü. Gök, gazetecilerin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamakta olduğu yeni iş güvenliği paketini sordu.

Ayrıntılarını bilmediğini belirten Gök, “Ben genel anlamda değerlendirmek isterim. İktidar samimi değil. İktidar 12 yıldır Türkiye’yi yönetiyor ve bu tür olaylar 12 yıldan beri oluyor. Herkeste neler yapılması gerektiğini çok önceden beri yüksek sesle ifade ediyor. İLO sözleşmesinin uygulamalarını Türkiye’de gerçekleştirme şansımız var mı? yok mu? İktidar bundan neden kaçıyor. İLO sözleşmelerini niye uygulamıyoruz. Bunu Türkiye’de uyguladığınız zaman çok ciddi değişiklikler olacak. İktidar günü kurtarmak çerçevesinde sıkışmış vaziyette, Ermenek’teki 16 işçimizin daha akıbetlerini bilmiyoruz ve ümitlerimizin azaldığı bir dönemde daha işçilerimize ulaşmayı beceremeyen bir iktidarın şu anda getirmekte olduğu tedbirlerin kalıcı tedbirler olmadığı ortadadır. Biz elbette işçiden yana, iş güvenliğinden yana olan her türlü çabaya destek veririz ama bununda sağlıklı ve güvenilir iktidar eliyle yapılabileceğini biliyoruz.” dedi.

Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşçinin her zaman karşısında olan, sendikasızlaşmayı teşvik eden ve işverenle iç içe olup denetimleri haberli olarak yapan bir iktidarın ne maden ocaklarını, nede başka yerlerdeki iş yerlerini denetlemekten bahsetmesi söz konusu değildir. Bu iş cinayetlerin birinci siyasal sorumlusu iktidardır. Bu iktidar bir kere ölümlerin, kazaların cinayetlerin hesaplarını verecektir ki ondan sonra ortaya çıkıp konuşma hakkını kendisinde bulacaktır.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim