• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

CHP’den, Erdoğan İle Davutoğlu Hakkında Suç Duyurusu

CHP’den, Erdoğan İle Davutoğlu Hakkında Suç Duyurusu
CHP Amasya İl Başkanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bazı bakanlar ile bürokratlar hakkında "terör...

CHP Amasya İl Başkanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bazı bakanlar ile bürokratlar hakkında "terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları" iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Suç duyurusu yaptıkları Amasya Adliyesi çıkışında gazetecilere açıklama yapan CHP Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz, "çözüm süreci" adı altında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emir ve talimatıyla hükümet üyeleri ve bürokratların terör örgütünün lideri ve üyeleri ile bir dizi görüşmeler yapıldığının kamuoyunun malumu olduğunu, buna karşın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP'liler tarafından yapılan sürecin parlamento temelinde yürütülmesi ve şeffaf olması uyarıları ise göz ardı edildiğini belirtti. Karagöz, "Bu dönemde terör örgütünün şehir yapılanmasını kuvvetlendirmesine ve örgütün şehir ve ilçe merkezlerine silah ve mühimmat depolanmasına dönemin AKP hükümetinin Başbakanı, üyeleri ve bürokratlarınca göz yumulduğu, fırsat verildiği bilinmektedir. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan valilere, kaymakamlara ve güvenlik güçlerine müdahale etmemeleri konusunda talimat verdiklerini bizzat ikrar etmiştir" dedi.

Gelinen süreçte terör örgütünün yeniden silahlı ve bombalı eylemlere başladığını vurgulayan Karagöz, "Terörün bu denli yoğunlaşmasında terör örgütünün tahkimat yapmasına göz yuman ve bürokratlara bu konuda emir, talimat veren dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, o dönemin AKP'li hükümet üyeleri ve bürokratlarının bu eylemleri terör örgütüne yardım ve yataklık suçunu oluşturmaktadır. Bu nedenle Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Hakan Fidan ve ilgili kamu görevlileri hakkında terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan bugün suç duyurusunda bulunuyoruz" diye konuştu.

CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer ve parti yöneticileri de İl Başkanı Karagöz'ün yanında bulundu.

CHP’den, Erdoğan İle Davutoğlu Hakkında Suç Duyurusu

CHP’den, Erdoğan İle Davutoğlu Hakkında Suç Duyurusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim