• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

CHP'den Elif Çakır ve o gazetecilere suç duyurusu

CHP'den Elif Çakır ve o gazetecilere suç duyurusu
CHP, Kabataş olayınının görüntülerini izlediklerini söyleyerek olayı doğrulayan kadın gazeteciler Elif Çakır, Balçiçek İlter, Sevilay Yükselir, Nihal Bengisu Karaca, Nagehan Alçı'nın yanı sıra, İsmet Berkan hakkında da suç duyurusunda bulunacak.

Türbanlı bir kadının saldırıya uğradığı iddiası çürüdü ve 5 kadın gazeteci için ''Yalancılar'' tartışması başladı. CHP, gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunuyor.
 
Gezi olayları sırasında, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun türbanlı gelini Zehra Develioğlu'nun, bebeği ile birlikte Kabataş’ta saldırıya uğradığı ve yerlerde sürüklendiği iddiası, aylar sonra kamera görüntüleri ile çürüdü.
 
Olaydan sonra Develioğlu ile röportaj yapan olayı doğrulayıp, görüntüleri izlediklerini iddia eden 5 kadın gazeteci ise, son gelişme üzerine, sosyal medyada ''Yalancılar'' denilerek sert biçimde eleştirildi. CHP, kadın gazeteciler Elif Çakır, Balçiçek İlter, Sevilay Yükselir, Nihal Bengisu Karaca, Nagehan Alçı'nın yanı sıra, İsmet Berkan hakkında da suç duyurusunda bulunacak.
 
Belden yukarıları çıplak, ellerinde deri eldivenler, başlarında siyah bandanalar bulunan 80-100 kişilik bir grubun, bebeğiyle birlikte durakta bekleyen genç kadını dövdükleri öne sürülmüş, Başbakan Erdoğan da, yakın bir dostunun gelini olan kadının, yerlerde sürüklendiği ve cinsel tacize uğradığını söylemişti. 
 
CHP'DEN ŞOK GİRİŞİM
Kanal D’nin ulaştığı kamera görüntüleri ise türbanlı Develioğlu ve bebeğine yönelik bir saldırının olmadığını ortaya koydu. CHP Tokat milletvekili Orhan Düzgün de, ortaya çıkan görüntülerle birlikte, kadına hiçbir saldırının gerçekleşmediğini belirterek, ''Gazeteci olduğunu iddia eden insanlar, köşelerinde bu olayın görüntülerini izlediklerini yazdılar. Bunlar gerçek gazeteciyse, gazeteci etiğine sahipse, ahlaklıysa, herkesten özür dileyecekler. Hem Başbakan hem de 'Gözümle gördüm, filmi izledim' diyen gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.
 
''MORLUKLARI GÖRDÜM''
Zehra Develioğlu’yla ile ilk röportajı Star Gazetesi’nden Elif Çakır yapmıştı. Görüntüleri izlediğini iddia edip, saldırıyı doğruladı. Balçiçek İlter ise ''Kalabalık bir grubun darp ettiği, tacize uğrayan, bebeği ve kendisi için ölümüne korkan kadındaki morlukları gördüm'' diye yazdı. İlter görüntüler ortaya çıkınca bu kez ''Ayıp bana ait değil, dinlediğim Zehra hanıma ait, kandırıldım '' dedi.
 
Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, Habertürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca ve Milliyet gazetesi yazarı Nagehan Alçı da, dayak ve taciz iddialarını sıklıkla kamuoyu gündeme taşıyarak, iddiaların arkasında durdu. Hürriyet yazarı İsmet Berkan da ''Görüntüleri izledim. Kadın kucağında bebeğiyle bir kalabalığın arasına giriyor.  Sonra çocuk arabasının devrildiğini görüyorsunuz'' demişti. Ancak son görüntülerle çocuk arabasının hiç devrilmediği, kadına ve çocuğuna yönelik bir saldırının da olmadığı ortaya çıktı. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim