• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

CHP'den dinleme listesine ilk yorum

CHP'den dinleme listesine ilk yorum
CHP'li Faruk Loğoğlu, 7 bin kişinin dinlendiğine ilişkin iddiaları değerlendirirken, "İktidar, paralel devlet iddialarının arkasını güçlendirmek için bu dinlemeleri gündeme getiriyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, partisinin İzmir Milletvekili Rıza Türmen ile gittiği Brüksel'deki temaslarını anlattı.

AB yetkilileri ile Türkiye'deki gelişmelere ilişkin görüşmeler de yaptıklarını belirten Loğoğlu, "AB yetkilileri, Türkiye'yi birebir, bazı noktalarda bizden daha yakın bir şekilde izliyor" dedi.

Görüşmelerde özellikle internet, HSYK ve MİT'le ilgili düzenlemeleri içeren yasalar üzerinde durulduğunu ifade eden Loğoğlu, "AB, yasaklar konusunda öteden beri rahatsızdı. Bu rahatsızlıklar artmış. 'Olumsuz gelişmelerin farkındayız ama sesimizi daha fazla yükseltir, sert eleştirilerde bulunursak Türkiye'nin AB'den tamamen uzaklaşmasından endişe ediyoruz. Sesimizi dengeli şekilde çıkarmaya çalışıyoruz' diyorlar" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve iktidarın, Türkiye'nin içinden gelen eleştirilere kulak asmadığını ancak dışarıdan gelen eleştirilere karşı her zaman duyarlı olduklarını savunan Loğoğlu, bu nedenle AB'nin Türkiye'de eksikliklere işaret etmesinin olumlu olacağını ileri sürdü.

Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin yolsuzluk ve rüşvet olduğunu iddia eden Loğoğlu, AB'de adaletle ilgili olan 23 ve 24. fasılların açılmasının, AK Parti'nin yargı bağımsızlığı konusundaki düşünceleri ile ilgili gerçekleri de ortaya çıkarabileceğini söyledi.

'ANAYASA HÜKÜMETLE PAZARLIK YETKİSİ VERMİYOR'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, internetle ilgili düzenlemeyi içeren yasayı onaylamasının ardından yaptığı açıklamaları anımsatan Loğoğlu, Anayasa'nın, Cumhurbaşkanı'na hükümetle pazarlık yetkisi vermediğini ifade etti. Loğoğlu, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Anayasa'nın emrettiği hükümleri yerine getirmediğini ileri sürdü.

Faruk Loğoğlu, yolsuzluk ve rüşvetin üzerini örtmek için atılan adımların, Türkiye'de demokratik ve özgürlük alanlarının daha da daralmasına neden olduğunu savundu.

Başbakan Erdoğan'ın, daha önce, 'demokrasi trendir, işimi gördükten sonra ineceğim' şeklinde ifade kullandığını belirten Loğoğlu, "Sayın Başbakan demokrasi treninden insin ve bu demokrasi treni Türkiye'de alması gereken yolu alsın" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Loğoğlu, 7 bin kişinin dinlendiğine ilişkin haberleri değerlendirdi. Loğoğlu, dinlemeler konusunun aslında gündeme yeni gelen bir konu olmadığını, şimdi iktidarın, paralel devlet iddialarının arkasını güçlendirmek için bu dinlemeleri gündeme getirdiğini savundu. Faruk Loğoğlu, "Bundan 2 sene, 3 sene, 4 sene önce de dinlemeler vardı. Başta Sayın Başbakan olmak üzere herkes dinlenmekten şikayetçiydi. O zaman hükümetin başında kim vardı, neden bunların üzerine gidilmedi " diye konuştu.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim