• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

CHP'den Devlet Bahçeli'ye yanıt: Millete havale ediyoruz

CHP'den Devlet Bahçeli'ye yanıt: Millete havale ediyoruz
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, otoparkına özel sağlık tesisi yapılması tartışması ile gündeme gelen Darülaceze’yi ziyaretinde gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Gazetecilerin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yaptığı, “Koalisyon kuralım Başbakan sen ol” teklifinin Bahçeli tarafından reddedildiğinin sorulması üzerine, “Bugün sayın Bahçeli’nin demeci var. Sayın Bahçeli kendisinin kabul etmeyeceğini ifade etmiş. Biz millete havale ediyoruz, millet takdir edecek” şeklinde konuştu.

Tekin, “Bugünden yarına bir şey söylemek mümkün değildir. Daha süreç başlamış değil. Ayın 25′inde büyük olasılıkla süreç başlayacak. Daha yetki verilmemiş yani. Yetki kime verilecek, nasıl işleyecek? Yetki alan süreci nasıl işletecek? Biraz zamana ihtiyacımız var. Hep beraber göreceğiz” ifadelerini kullandı.

‘ERKEN SEÇİMİ TÜRKİYE’NİN KALDIRMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR’

Bir gazetecinin Devlet Bahçeli’nin, “15 Kasım’da erken seçim olabilir” sözlerini hatırlattığı Tekin, “Tabii bunu sayın Bahçeli’ye soracaksınız, bunun muhatabı ben değilim. Ama Türkiye’nin kevgire döndüğü, içeride ve dışarıda bu kadar sorunların olduğu bir ortamda bir erken seçimi Türkiye’nin kaldırması mümkün değildir. Milletin iradesiyle bir seçim olmuştur. Millet bütün siyasi partilere ayar vermiştir. Diyor ki; kardeşim benim takdirim bu, bu takdir içerisinde bir koalisyon kuracaksınız ve benim sorunlarımı, benim dertlerimi ortadan kaldıracaksınız. Biz millet iradesine saygılıyız. Millet iradesi çerçevesi içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi hazırdır” şeklinde konuştu.

“Şu anda MHP’yi hangi konularda ikna edemiyorsunuz” sorusu üzerine Tekin, “Şu anda başlamadığı için sadece gazete haberleri üzerinden yorum yapıyoruz. Doğrusu tabi ayın 25′inden itibaren Cumhurbaşkanı yetki verdikten sonra daha net düşüncelerimizi ifade ederiz” diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim