• BIST 9530.47
  • Altın 2477.439
  • Dolar 32.4256
  • Euro 34.6956
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

CHP’den Çocuk Hakları İzleme Komisyonu Yasa Teklifi

CHP’den Çocuk Hakları İzleme Komisyonu Yasa Teklifi
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan ve beraberindeki CHP Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri, "Çocuk Hakları İzleme...

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan ve beraberindeki CHP Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri, "Çocuk Hakları İzleme Komisyonu" kurulması yönündeki kanun teklifini meclise sundu.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'in de aralarında bulunduğu CHP Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri "Çocuk Hakları İzleme Komisyonu" adı altında yeni bir ihtisas komisyonu kurulması için hazırladıkları yasa teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Çocuk Hakları İzleme Komisyonu yasa tasarısını TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a sunduklarını ve tasarı hakkında mecliste de bir basın toplantısı gerçekleştirdiklerini dile getiren CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, "Türkiye 1990 yılında imzaladığı Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni 1995 yılında onaylayarak iç hukuk normu haline getirmiştir. Ancak Sözleşme'nin imzalandığı tarihten bu yana ne yazık ki çocuk hak ihlalleri devam etmekte, bazı alanlarda yaşanan hak ihlallerinde ciddi artışlar yaşandığı açıkça görülmektedir. Son zamanlarda en çok dikkat çeken cinsel istismar olaylarının yanı sıra cinsel sömürü, çocuk işçiliği, ihmal ve şiddet, erken yaşta zorla evlilik sorunlarıyla da mücadele ediyor" dedi.

Türkiye'de çocukların karşılaştığı sorunların istatiksel verilerini anlatan CHP Milletvekili Hürriyet, "Türkiye'de 2014 yılı itibarıyla çalışan çocuk sayısı 893 bine ulaştı. Çocuklara karşı cinsel saldırı, taciz ve tecavüz davalarında 2008'den 2013'e kadar yüzde 400 artış oldu. Her üç evlilikten biri, erken yaştaki çocuk evlilikler. 2002 yılından bu yana çocuklara karşı işlenen cinsel istismar suçları 4 kat arttı. 2013 ceza istatistiklerine göre, çocukların cinsel bütünlüğüne karşı en az 19 bin 757 suç davası açılmış. Bu, cinsel saldırı suçlarının yüzde 46'sını oluşturdu. Bunlardan 14 bin 417'si ise mahkumiyet aldı. Son 11 yılda çocuk mahkemelerinde açılan dava sayısı yüzde 500 arttı. Cezaevindeki çocuk sayısı ise yüzde 50'lerde" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim