• BIST 9800.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

CHP'den Berkin Elvan'ın ailesine 'ekmek'li ziyaret

CHP'den Berkin Elvan'ın ailesine 'ekmek'li ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Gezi Parkı olayları sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Gezi Parkı olayları sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın doğum gününde elindeki ekmekle Elvan ailesini ziyaret etti. Canpolat, "Yaşamda bazı ışıklar vardır milyonlarca insanın önünü açan. Herkes gelip gidiyor fakat topluma önderlik eden topluma ışık veren herkese nasip olmuyor o küçük kibriti çakmak. Berkin, bu ülkede yaşayan, öteki olan herkesin çocuğu." dedi.

Cemal Canpolat, Gezi olayları sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle ağır yaralanan ve yoğun bakımda verdiği 269 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın 17. yaş gününde Elvan ailesini ziyaret etti. Gülsüm - Sami Elvan çiftinin Okmeydanı'nda bulunan evine Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk ve Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan ile birlikte misafir olan Canpolat, evin girişinde fileye sarılmış bir ekmeği anne Gülsüm Elvan'a verdi. Bunun üzerine ekmek almaya çıktığı sokakta polis tarafından atılan gaz fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan duygusal anlar yaşadı.

Berkin Elvan'ın doğum gününde Elvan ailesinin yanında olmak istediklerini belirten Canpolat, "Yaşamın her alanında Berkin, hep bizle beraber. Sisteme, düzene inat, yönetimlere inat bunu yaşamın her alanında söylemeye devam edeceğiz. Yaşamda bazı ışıklar vardır milyonlarca insanın önünü açan. Berkin, milyonlara ders vermiş oldu. Bugün, onun doğum günü. Bugün ancak birlikteliğimizi, iki anne babanın masumluğunu, samimiyetini, Berkin'i sahiplendiğimizi paylaşmak için buraya geldik. Çünkü Berkin artık sadece sizin çocuğunuz değil. Berkin, bu ülkede yaşayan, öteki olan herkesin çocuğu." şeklinde konuştu.

1980 darbesinin ardından idama mahkum edilen Erdal Eren'in de yakın arkadaşı olduğunu ifade eden Canpolat, "Erdal Eren yakalandı. 17 yaşındaydı, yaşını büyüttüler ve idam ettiler. Ama hangi aileye gitsen Erdal Eren o ailenin içinde var. Binlerce insan vardı hiçbiri şimdi yok ama Erdal Eren hala var." diye konuştu.

Berkin Elvan'ın da toplumun önünde bir ışık yaktığını söyleyen Canpolat, "Herkes gelip gidiyor fakat topluma önderlik eden topluma ışık veren herkese nasip olmuyor o küçük kibriti çakmak. Aile olarak sizin sorumluluğunuz büyük. Biz o sorumluluğu paylaşmak için buradayız. Söyleyecek çok da söz bulamıyorsunuz ama Berkin, bugün bütün mağdurlara, bütün yalnızlara ışık oldu. Biz o ışığı, gücümüz yettiğince taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Anne Gülsüm Elvan ise milyonlarca insanın Berkin'e sahip çıktığını söylediği halde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan olaylara hiç kimsenin ses çıkarmamasına tepki gösterdi. Anne Elvan, "O milyonlar nerede? Doğu yanıyor. Nerede o milyonlarca insan?" diye konuştu.

Bunun üzerine Canpolat da Güneydoğu'da yaşanan sokağa çıkma yasakları ve şiddet olaylarıyla binlerce insanın yaşam mücadelesi içerisinde olduğunu belirterek önümüzdeki günlerde Diyarbakır'a gideceklerini belirtti. Canpolat, "İstanbul'daki bütün milletvekillerimizle belediye başkanlarımızla önümüzdeki günlerde Diyarbakır'a, Silopi'ye gideceğiz. Silopi'de içeriye almıyorlar ama biz gideceğiz. Çünkü herkes seyrediyor. Orada resmen savaş var." şeklinde konuştu.

CHP'den Berkin Elvan'ın ailesine 'ekmek'li ziyaret

CHP'den Berkin Elvan'ın ailesine 'ekmek'li ziyaret

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim