• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

CHP'den Başbakan'ı kızdıracak 'uçak' açıklaması

CHP'den Başbakan'ı kızdıracak 'uçak' açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu TSK'nın sınır ihlali yapan uçağı düşürerek görevini yaptığını ancak Başbakan Erdoğan'ın sanki Türkiye savaş kazanmış gibi açıklama yaptığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Hilton Otel'de düzenlediği yerel seçim değerlendirme toplantısına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu çıkışta basın mensuplarının Suriye savaş uçağının düşürülmesi ile ile ilgili sorusunu yanıtladı. Loğoğlu, TSK'nın görevini yaptığını kaydetti, Başbakan'ı eleştirdi.

Loğoğlu, “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamaya baktığımızda, bunun daha önce ilan edilmiş olan angajman kuralları çerçevesinde ve o kuralların da hükümlerine uyularak düşürülen bir Suriye uçağından bahsediyoruz. Buraya kadar bir sıkıntı yok. Ama sıkıntı böyle bir olayın ve Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu seçim ortamında, bütün gerginliklerin en yüksek olduğu bir noktada cereyan etmiş olması. İnsanın aklına, hele hele bizim muhalefet partisi olarak acaba bu olayların arkasında başka şeyler mi saklı? Büyük bir ihtimalle buna benzer buna yakın olaylar daha önce de olmuştur. Ama bu güne kadar bir Suriye uçağının sınırlarımızda düşürüldüğünü duymadık. Ama bu oluyor.

SANKİ TÜRKİYE SAVAŞ KAZANMIŞ GİBİ...

Ve arkasından Sayın Başbakan bir meydan mitinginde sanki Türkiye büyük bir savaş kazanmış gibi, Türk Silahlı Kuvvetlerini tebrik ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri sadece görevini yapmıştır. Bu da yetmiyor arkasından Sayın Cumhurbaşkanı Türk Silahlı Kuvvetlerini tebrik ediyor. Biz artık Türkiye'de AKP'nin yaptığı her şeyi kuşkuyla karşılamak durumundayız. Bize öyle geliyor ki bu başbakan bütün Türkiye ile oynamak haddini, cüretini, hakkını kendinde gören bir insan haline geldi. Kimsenin Türkiye ile oynamaya hakkı yoktur. Bir uçak evet hava ihlali varsa düşürülmüş. Angajman kurallarına göre. Ama sanki bunu çok büyük bir zafer kazanılmış ve ya bir kahramanmış gibi bunu takdim etmesini ben yanlış buluyorum. CHP olarak biz hiçbir komşumuzla savaş istemiyoruz. Biz bütün komşularımızla bölgede barış olsun istiyoruz. Hiçbir provokasyona kapılmanın yanlış olduğunu düşünüyoruz. Ve Türk kamuoyunun içerideki sorunlardan dikkatini dışarı çevirmek için her türlü bahaneyi kullanmak hatta bu bahaneleri bizzat yaratıyorlar ise buna da şiddetle karşı çıkıyoruz" dedi. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim