• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

CHP’den AT Arabalı Eylem

CHP’den AT Arabalı Eylem
Malatya'da CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve yönetim kurulu üyeleri, zorunlu trafik sigortasına yapılan zammı at arabasıyla protesto etti.

Malatya'da CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve yönetim kurulu üyeleri, zorunlu trafik sigortasına yapılan zammı at arabasıyla protesto etti.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile il yönetim kurulu üyeleri, zorunlu trafik sigortasına yapılan zamları protesto etmek için Turgut Özal Bulvarı (Çevre yolu) Sanayi kavşağında bir araya geldi. Burada İl Başkanı Kiraz ile il yönetimi at arabasına binerek yüksek zamlara tepki gösterdi.

At arabasıyla bir süre tur atan Kiraz, burada yaptığı açıklamada, "Bugün at arabasıyla geziyoruz. Nedeni şu; 2016'ya zamlarla başladık. Bu eylemde bütün zamları protesto ediyoruz. Ancak en büyük zam zorunlu trafik sigortalarına geldi. Dolasıyla zorunlu trafik sigortalarını geçen yılki miktarlarla kıyasladığımızda en az ödeyen vatandaşımız iki katı ödemek zorunda kalıyor. Tabi bu 3-4 katına çıkıyor. Adı üzerinde zorunlu trafik sigortası olmadığı sürece vatandaşların aracını trafiğe çıkartması yasak. Zorunlu olmasından kaynaklı olarak vatandaşa bu kadar zulüm edilmesi zamlarla vatandaşa yüklenilmesini protesto ediyoruz. Bundan sonra at arabalarıyla vatandaşlarımızı seyahat etmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Devletin sigorta firmalarından aldığı katkı payının düşürülmesi gerektiğini belirten Kiraz, "Zorunlu trafik sigortalarının fiyatlarının artması çerçevesinde şu an birçok vatandaşımız aracına sigorta yaptırmamış hem kendi canını tehlikeye atmış hem de karşı tarafın canını tehlikeyi atmış bulunuyor. Dolayısıyla bir an önce bunun için bir önlem alınması gerekiyor. Devletin sigorta firmalarından almış olduğu bir katkı payı var. Bu katkı payının düşürülmesi gerekiyor. Sigorta firmalarının da rahatlatılması gerekiyor. Olaya tek taraflı bakmıyoruz. Yine trafik cezaları ile bandrol ücretlerinin de arttığını görüyoruz. Ceza adı altında kumpas kuran bir anlayışla karşı karşıyayız. Malatya trafiğine baktığımızda da trafik içinden çıkılmaz hal aldı. Bütün zamları protesto ediyoruz. Öncelikle de yüzde 400'lere varan trafik sigortasını protesto ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

CHP’den AT Arabalı Eylem

CHP’den AT Arabalı Eylem

CHP’den AT Arabalı Eylem

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim