• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

CHP’den AK Parti’ye ’Terör’ Desteği

CHP’den AK Parti’ye ’Terör’ Desteği
CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun, AK Parti'nin teröre karşı atacağı adımlara destek olabileceklerini belirterek "Bizim için...

CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun, AK Parti'nin teröre karşı atacağı adımlara destek olabileceklerini belirterek "Bizim için asıl olan Türkiye asıl olan yurttaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamasını temin etmektir. O açıdan Türkiye'nin güvenliğine tehdit olacak her şeye karşı duruş sergileriz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i ziyaret ederek basın toplantısı düzenledi.

CHP İzmir İl Başkanlığında yapılan basın toplantısı, Ankara'daki terör saldırısı sebebiyle ışıkların kapatılarak bir dakikalık sessiz bir duruşla başladı.

"BİZ KABİLE DEVLETİ DEĞİLİZ"

Zor bir dönemden geçildiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, her gün yeni bir acı haberle karşı karşıya kalındığını söyledi.

Ankara'da yaşanan terör saldırısı sebebiyle yüreklerinin dağlandığını ifade eden Torun, "Masum insanlar Ankara'nın göbeğinde terörle karşı karşıya kaldı ve canlarından oldu. Diyarbakır'da da şehitlerimiz var. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Ama artık bu acıları taziyelerle geçirmemiz lazım. Bu anlamda sorumluların hepimizi tatmin eden açıklamaları olmaları lazım. Suruç, Ankara, Sultan Ahmet birçok katliama şahit olduk. Her gün şehit haberleri alıyoruz. Bunun sorumlusu ülkeyi yöneten iradedir. Ülkenin istihbaratı, güvenliğinden sorumlu olanlar sorgulanmalıdır. Biz kabile devleti değiliz. Bütün bu katliamların, terörün bitirilmesi gerekir. Devletin bu anlamda üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. Bu kadar güvenlik zafiyeti olabilir mi? Ya bunu biliyorlar, gözlerini kapıyorlar işlerine öyle geliyor ya da bilgileri yok tabi bu da ayrı bir handikap" dedi.

"TIPKI 12 EYLÜL DÖNEMİ GİBİ"

CHP Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de, "Boğazımız düğümleniyor. Acımızı demiyorum, acılarımızı ifade edecek kelimeleri bulmakta güçlük çekiyoruz. Maalesef artık sıkça vurgu yaptığımız gibi bu hükümet ülkeyi yönetemiyor. Cumhuriyet tarihi boyunca bu kadar acz içinde olan bir başka iktidar dönemi hatırlamıyorum. 2002 yılında AKP terörün sıfır noktasında olduğu bir dönemle hükümet oldu. Şimdi tıpkı 12 Eylül dönemi gibi "her an acaba nasıl bir olayla karşı karşıya kalacağız" ızdırabı içindeyiz" diye konuştu.

"BU ÜLKENİN İSTİHBARATI NASIL ÇALIŞIR?"

Bir acıyı değerlendirme fırsatı bulmadan bir başka acıyla karşılaşıldığını dile getiren Bingöl, hükümeti sert sözle eleştirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkenin hükümeti ne yapar Allah aşkına? Bu ülkenin istihbarattı nasıl çalışır? Dünyanın birçok ülkesinde can kaybı olduğunda iktidar olanlar gereğini yapar, istifa eder. Yüzlerce can kaybı oluyor, hükümet ne yapıyor? Açıklama yapıyor, unutturmaya çalışıyor. Ya da o olaylardan siyaseten nemalanıp fırsatçılık gösteriyor. Türkiye'de iyi ki CHP var. CHP sorumluluğunu hassasiyetle yerine getiriyor. CHP her fırsatta iktidarı uyarıyor. 4 yıl öncesini hatırlayın, Suriye olayları başlamadan önce bunun Türkiye'ye faturasının ağır olacağını ortaya koymuştuk. Ama gelin görün ki tüm uyarılarımızı dikkate almayan AKP, ülkeyi şiddet sarmalına soktu ve bir bataklığa sürüklüyor."

AK PARTİ'NİN ATACAĞI ADIMLARA DESTEK

Bingöl, AK Parti'nin teröre karşı atacağı adımlarda destek verebileceklerini ifade ederek, "Bizim için asıl olan Türkiye, asıl olan yurttaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamasını temin etmek. Hükümetin yapabileceği, olumlu yapabileceği her girişim elbette bütün vatandaşlar gibi Cumhuriyet Halk Partisi tarafından olumlu karşılanır. Ama yeter ki bu konuda iktidar partisi muhalefet partilerini bilgilendirsin. Onlarla ayrıntıları paylaşsın. Doğru bilgilendirme ışığında da biz de daha net, daha ülkeyi koruyacak, kollayacak, birliğimizi, bütünlüğümüzü taçlandıracak bir düşünceyi şekillendirebilelim" dedi.

KAMU ÇALIŞANLARI GENELGESİ

Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bingöl, Başbakan Ahmet Davutoğlu imzalı "Milli Güvenliği Tehdit Eden Örgüt ve Yapılarla İrtibatlı Kamu Çalışanları Genelgesi"ne yönelik soruya şöyle yanıt verdi: "Muhalifleri susturmak daha ilk günden başladı. Hiç kimseye tahammülleri yok. Basına, köşe yazarlarına tahammülleri var mı ki? Eleştirel yaklaşımla onlara yaklaşanlara susturma anlayışı var. Maalesef partizanca tutum bu iktidarların anlayışı."

"MECLİS'E YAKIN AMA CANLARIMIZ ÜLKEYE FEDA OLSUN"

Basın mensuplarının Ankara'daki patlamanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) yakın bir yerde olduğunu ve can güvenliklerinden endişe duyup duymadıklarını sorması üzerine Bingöl, "Biz siyasiler her türlü bedeli ödemeye hazır insanlarız. Meclise yakın olması çok anlamlı ama her biri arkadaşımızın canı bu ülkeye feda olsun. Biz öncelikle kayıplarımızın üzüntüsünü yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın can güvenliğini korumalıyız" dedi.

İSTİFA ÇAĞRISI

Ankara'daki terör saldırısını kınayan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ise parti genel başkanları ile yapacakları toplantının daha önce planlandığını ve gündem maddesinin yerel yönetimlerin ve örgütlerin daha aktif çalışmasına yönelik olduğunu ifade etti. Teröre karşı yapılacak her türlü çalışmaya katkıda bulunmaya hazır olduklarını belirten Yüksel, yaşananların AK Parti iktidarının iç ve dış politikadaki yanlışları olduğunu savunarak, hükümetin istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim