• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

CHP’den 1 Mayıs Resti

CHP’den 1 Mayıs Resti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

1 Mayıs'ı her yıl olduğu gibi bu yıl da Emeksiz Meydanı'nda kutlayacaklarını ifade eden CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, kutlamaları organize edecek tertip komitesinin isim vermeden HDP'nin etkisinde kaldığını söyledi. Kiraz, "1 Mayıs işçinin ve emekçinin hak aradığı bir gündür, kimsenin egolarını tatmin etme günü değildir. Bu konuda kimse kusura bakmasın. Biz herkesin hakkını arama noktasında rahatlıkla mücadele vereceği, herkesi kapsayacak 1 Mayıs istiyoruz" şeklinde konuştu.

Tertip komitesinin konuyla ilgili bir an önce değerlendirme yapması gerektiğini kaydeden Kiraz, "CHP Meclis'te ana muhalefet konumunda olan, temsil oranı çok yüksek olan ve 1 Mayıs'a da en yüksek katılımı sunan bir siyasi partidir. Çalışma hayatındaki mücadelemiz de göz önüne alındığında, tertip komitesinin bu tavrı çalışma hayatındaki işçilerimiz olmak üzere hepimizi üzen bir durumdur. 1 Mayıs'a birkaç gün kala tertip komitesinin bir an önce mutlaka bir değerlendirme yapması gerekiyor. 1 Mayıs'ın ortak bir düşünceyle kutlanması lazım" ifadelerini kullandı. Kutlamalarla ilgili CHP'nin taleplerinin tertip komitesi tarafından görmezden gelindiğini savunan Kiraz, "Bu gün asgari ücret eğer bin 300 lira olduysa bunu bütün çalışan kesimler ve bütün halkımız biliyor ki bu Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde oldu. Ayrıca emekliler bir fark alıyorsa bu da Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde oldu. CHP bu ülkede temsil oranı yüksek olan bir partidir. Tertip komitesinin bunları dikkate alarak konuyu yeniden gözden geçirmesi lazım" sözlerini kaydetti.

Toplumun bütün kesimlerinin 1 Mayıs ile ilişkisinin söz konusu olduğunu belirten Kiraz, "Dolayısıyla 1 Mayıs'ı coşkuyla kutlamamız lazım. Bugün geldiğimiz noktada özellikle AK Parti iktidarı döneminde dışlanan ve sömürülen önemli kesimlerden birisi de çalışan kesimdir. AK Parti döneminde ülke adeta bir taşeron ülkesi haline dönüştürüldü. Artık, çalışanlara hiçbir hakkın verilmediği, maaş artışının olmadığı yeni bir sitem getirilmeye çalışılıyor. Biz, 1 Mayıs'ı kiralık işçiliğin konuşulduğu, kölelik anlayışının getirilmeye çalışıldığı, güvencesiz çalışmanın önünün açıldığı, aynı işi yapanların farklı maaşları aldığı bir dönemde kutlamaya hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim