• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

CHP'de Köşk için aday hazırlığı

CHP'de Köşk için aday hazırlığı
CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, partisinin Cumhurbaşkanı adayına ilişkin, "MYK’da ele alınacak. Bu konu tartışılmadan fazla bir şey ifade etmeyeceğim" dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, partisinin Cumhurbaşkanı adayına ilişkin, "MYK’da ele alınacak. Bu konu tartışılmadan fazla bir şey ifade etmeyeceğim" dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, enflasyon verileriyle ilgili bilgi vererek, enflasyonun rekor kırdığını söyledi. Öztrak, "Hayat pahalılığını dar gelirliyi ezeceğini gösteriyor. İlk dört ayda zam eridi, emeklilerin durumu daha da kötü. Asgari ücret net 846 liraya çıkıyor. Ama daha ilk dört ayda gerçekleşen enflasyon yüzde 5 olunca asgari ücretle geçinen vatandaşımızın geliri daha da eridi" dedi.

Memuru enflasyona ezdirenlerin hesabını vermeleri gerektiğini belirten Öztrak, vatandaşın mutfağında yangın çıktığını ifade etti. Öztrak, "Hükümet memura yaptığı ayıbı mutlaka telafi etmelidir. Ben hükümete açık çağrıda bulunuyorum. 2014 yılı için memura enflasyon farkı ödenmesini içeren bir düzenlemeyi derhal hazırlayın. Eğer bütçe dengeleri hükümetin söylediği gibi iyi gidiyorsa, ekonomide işler tıkırında memuru ezmeyin, hakkını verin" diye konuştu.

Enflasyonla mücadelenin önemine değinen Öztrak, 2001 krizin ardından milletin büyük bedeller ödeyerek, kuralı bir ekonomiye geçişin alt yapısını oluşturduğunu ifade etti.

Ekonomiden sorumlu siyasilerin ’enflasyonun bizim için önemli değildir’ açıklamasının göz ardı edilecek açıklama olmadığının altını çizen Öztrak, "Bu açıklama 2007’den sonra ekonomide işlenen günahlarına ekleneceği anlamına gelmektedir. Nitekim bunun öncü işaretlerini zaten gelmeye başlamıştır. Kamu-özel işbirliği çerçevesinde özel kesim dış kredi borçlarına verilen Hazine garantileri bunun bir işaretidir. Eğer bir ülkede özel sektörün borcunun kamu kesimi örtülü garantiler veriyorsa ve özel kesime ait borçlar ödeyemediğinde kamunun sırtına yüklenecekler para politikasının duruşunun enflasyona etkisi zayıflar" ifadelerini kullandı.

Öztrak, "OECD özetle diyor ki, Türkiye’de insanlar çok çalışıyor, ama az kazanıyor, dinlenmiyor, doğru dürüst barınma imkanı bulamıyor, çevre ve doğa koşulları sürdürülebilir değil, eğitim kötü" dedi. Öztrak, Cumhurbaşkanı adayına ilişkin olarak, "MYK’da ele alınacak, bu konu tartışılmadan fazla bir şey ifade etmeyeceğim" şeklinde konuştu.

 

Kemal Kılıçdaroğlu 4 isim için anket istedi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim