• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

CHP'de istifa resti

CHP'de istifa resti
İzmir CHP'de 'milletvekili aday listesi' kavgası, İl Başkanı'ndan istifa resti!

İzmir’de Gaziemir, Çiğli, Karşıyaka, Foça, Kınık, Menemen, Bergama, Dikili, Aliağa ve Kemalpaşa ilçe başkanları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek milletvekili aday listeleri hakkındaki görüşlerini ifade etti. Bu ziyaret il yönetiminde deprem etkisi yarattı.

Radikal'de yer alan habere göre, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, il yönetim kurulunu saat 11.00’da olağanüstü topladı. 4 saat süren ve basına kapalı gerçekleşen toplantıda il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanlarının ziyaretini eleştirirken Serter’i de partide boşluk yaratma ve zaafiyete uğratmakla suçladı. Kurul üyeleri görüşlerini şu sözlerle ifade etti:

Dilek Bilgin: Seçime aynı milletvekili adayları ile gidilmemeli çünkü kontenjan adaylar çalışmadı.

Şirin Akgül: Ankara’ya giden Çiğli İlçe Başkanı seçim döneminde partiyi açmadı, çalışmadı sadece Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay ile çalıştı. Gözü zaten il başkanlığında. İlçe başkanlarının Ankara’ya gitmesi konusunda il başkanı olarak pasif kaldınız. Ben bundan çok rahatsızım istifa etmeyi düşünüyorum. 

Bahattin Özdemir: Bu ilçe başkanları kriz döneminden nemalanmaya çalışıyorlar. Bunlar her dönem bu hareketleri yaptı. Ali Engin’in istifasının ardından da gittiler. 

Orhan Karaoğlu: Roman aday Özcan Purçu, romanlardan oy getiremedi. Romanlar’ın yaşadığı yerlerden gelen oylara bakılırsa bu görülecektir. Bu ilçe başkanlarının yaptıkları doğru değildir gerekirse görevden alınmalıdırlar.

Niyazi Arslan: Burada ilçe başkanları kadar onlara randevu alan başdanışman Erdal Aksünger de suçludur. Asıl hesap ona sorulmalıdır asıl o eleştirilmelidir. 

Celal Yıldız: İl yönetim kurulu olarak tüm ilçe başkanlarımızı toplayıp seçim startejisini belirlemeliyiz. 

Barış Erel: İlçe başkanlarımızın Genel Başkan’la yaptığı toplantıdaki gündem maddeleri doğrultusunda İzmir il örgütünün mutfağında da benzer bir çalışmanın yapılması gerekir. İlçe başkanları seçimle ilgili hazırlıklarını il yönetimi ile paylaşmalıydı. 

Savaş Akıncı: İl yönetimi itibarsızlaştırmak isteniliyor. İl başkanı olarak boşluk yaratıyorsunuz. zaafiyet oluşturuyorsunuz. Ankara ziyaretinin hesabı sorulsun. 

Abdullah Aydemir: Ankara’ya giden ilçe başkanları seçimde başarısız olan ilçe başkanlarıdır. Bu ilçe başkanları 1 Kasım için değil 2 Kasım için hazırlık yapmaktadırlar."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim