• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

CHP'de devre dışı kalacak isim belli oldu

CHP'de devre dışı kalacak isim belli oldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beklenen MYK değişikliğini tamamladı. Kılıçdaroğlu’nun MYK dışı bıraktığı en önemli isim ‘Adnan Keskin' oldu.

Kılıçdaroğlu’nun Keskin yerine tercih ettiği isim ise eski Genel Sekreter Önder Sav’a yakınlığı ile bilinen ve son kurultayda genel merkez listesini delerek Parti Meclisi’ne seçilen Tekin Bingöl oldu.

Belediye Başkan adaylarını büyük ölçüde belirleyen ve ‘Beşli Komisyon’ olarak adlandırılan komisyonda Adnan Keskin ile birlikte görev alan isimlerden sadece Bülent Tezcan koltuğunu korudu. Tezcan dışındaki isimler Umut Oran, Gökhan Günaydın ve partinin 2’nci kadın genel sekreteri Bihlun Tamaylıgil de Keskin gibi MYK dışı kaldı. MYK dışı kalan diğer 2 isim ise Nihat Matkap ve Perihan Sarı oldu.

Kılıçdaroğlu’nun il başkanlarının “Güçlü Genel Sekreterlik dönemine geri dönelim” talebine verdiği yanıt ise Tamaylıgil’in yerine Gürsel Tekin’i atamak oldu. Tekin’in Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’ndan Genel Sekreterliğe kaydırılması fiili ‘Güçlü Genel Sekreterliğe’ atılan adım olarak nitelendirildi.

Bülent Tezcan ile görev alanı değiştirilen Tekin ile birlikte MYK üyeliklerini sürdüren diğer isimler ise Sezgin Tanrıkulu, Erdoğan Toprak, Faik Öztrak, Sencer Ayata, Faruk Loğoğlu, Emrehan Halıcı, Yakup Akkaya ve Haluk Koç. Diğer isimlerden farklı olarak Koç, İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na kaydırıldı. MYK’nın diğer yeni isimleri de Seyhan Erdoğdu, Emel Yıldırım, Veli Ağbaba, Aytun Çıray, Burhan Şenatalar.

Kılıçdaroğlu’nun tercihleri açısından bakıldığında ortaya çıkan en ilginç tablo Önder Sav’a yakın isim Tekin Bingöl ile Gürsel Tekin tercihlerinde oldu. Yeni tüzükte örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılığının sorumluluğu, eski tüzükte Genel Sekreter tarafından üstleniliyordu. Yeni atamalara göre Sav’a yakın isim Tekin Bingöl örgütten sorumlu olurken, Sav’ın yıldızının hiç barışmadığı Gürsel Tekin ise Sav ile özdeş genel sekreterliğe getirilmesi dikkat çekti. Uzun süre Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile çalışan ve son kurultayda da PM’ye giren gazeteci kökenli Emel Yıldırım’ın Kılıçdaroğlu tarafından Basın ve Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilmesi de dikkat çekti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim